Konya’da ‘Yayalar İçin Güvenli Trafik’ Etkinliği

Konya’da ‘Yayalar İçin Güvenli Trafik’ Etkinliği
Karayolları Trafik Haftası kapsamında Konya’da İl Emniyet Müdürlüğü’nce 'Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik' etkinliği düzenlendi.

Karayolları Trafik Haftası kapsamında Konya’da İl Emniyet Müdürlüğü’nce 'Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik' etkinliği düzenlendi.

Adalhan kavşağında, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu ve Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı’nın yanı sıra güvenlik güçlerinin amirleri ile personelinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte yaya geçidini kullanan vatandaşlara broşür dağıtıldı.

İl Emniyet Müdürü Dinç, “Biz özellikle yayaların yaya geçitleri ve yayalar için olan ışık ve levha gibi uyarıcılara dikkati çekmek istiyoruz. Aynı zamanda trafik kuralları ile kamuoyunu bilgilendirmek için çeşitli mottolar hazırladık. Yayalar için '5 Adımda Güvenli Trafik' sloganıyla yola çıktık. Bizler de jandarmamızla, emniyet birimlerimizle yayalarımızın karşıdan karşıya geçişlerde, güvenli geçişlerin nasıl sağlanacağı konusunda vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Emniyet Müdürü Dinç, “Yayalarımızın yaya geçitlerini kullanmaması, kontrolsüz noktalarda yola çıkması, özellikle sürücülerin, zaman zaman hız limitlerinin çok fazla üzerine çıkması nedeniyle bu sene 4 can kaybı yaşandı. Bu noktada tüm vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Özellikle sürücülerimizin çocuklarımızın geçtiği okul çevreleri, yaşlıların çıkabileceği hastane, cami yakınlarında çok daha duyarlı olmalarını, yavaş gitmelerini kurallara uymalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Dinç, böylece hem modern bir toplum hem de daha huzurlu ve güvenli bir Konya oluşturacaklarını kaydetti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.