Konya’daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Konya’daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
Doğanhisar İlçesi’nde önceki gün anız yakma sonucu ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin iki gündür sürdürdüğü karadan ve havadan müdahalesi sonucu kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları ise sürüyor.

Konya’nın Doğanhisar İlçesi’nde önceki gün anız yakma sonucu ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin iki gündür sürdürdüğü karadan ve havadan müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre yangın, önceki gün (14 Temmuz) ilçeye bağlı Güvendik Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda meydana geldi. Tarladaki anızların yakıldığı sırada alevler ormanlık alana sıçradı. Kısa sürede alevlerin hızla yayılması üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. İtfaiye ve orman ekiplerine destek olarak yangın söndürme helikopterlerinin de müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı.

Konya Valisi İbrahim Akın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Doğanhisar ilçemizde çıkan orman yangını kontrol altına alınmış olup, bölgede soğutma çalışmaları devam etmektedir. Bu zorlu süreçte fedakârca görev yapan tüm ekiplerimize ve gönüllü vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yangından etkilenen vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; orman yangınlarına sebebiyet verebilecek her türlü davranıştan kaçınılması ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda azami hassasiyet gösterilmesini önemle rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.