Konya’dan Güneydoğu'ya Kaçak Silah Sevkiyatı Polise Takıldı

Konya’dan Güneydoğu'ya Kaçak Silah Sevkiyatı Polise Takıldı
KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, uygulama noktasında şüphe üzerine bir tırı durdurdu. Polis ekipleri, yurt dışına cıvata taşıdığı bildirilen tırda yaptıkları aramada dorseye zulalanmış çok sayıda kaçak silah ele geçirdi.

Konya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uygulama noktasında şüphe üzerine bir tırı durdurdu. Polis ekipleri, yurt dışına cıvata taşıdığı bildirilen tırda yaptıkları aramada dorseye zulalanmış çok sayıda kaçak silah ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, uygulama noktasında, KOM ekiplerince şüphe üzerine bir tır durduruldu. İncelenen tırın yurtdışına civata taşıdığı fakat gümrük mührünün bozulduğu polis ekiplerinin gözünden kaçmadı.

Tırdan şüphelenerek arama yapan ekipler dorseye zulalanmış şekilde 440 adet Tabanca Gövdesi, 1485 adet Tabanca Sürgüsü, 2500 adet Tabanca Şarjörü ele geçirdi.

İki Şüpheli Tutuklandı

Ekiplerce gözaltına alınan araç şoförü Ahmet K. ve kaçak tabanca parçalarını teslim eden Mehmet G., 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanuna muhalefet suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüphelilerin ilk ifadelerinde, kaçak silahları Güneydoğu Bölgesi’ne götürdükleri ve yasadışı yollardan piyasaya sürecekleri anlaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.