Konyalı Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Konyalı Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki Süngü Tepe Üs Bölgesi’nde ağır silah mühimmat patlaması sonucu şehit olan askerlerden Konyalı Topçu Uzman Çavuş Halil Daş, memleketinde son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki Süngü Tepe Üs Bölgesi’nde ağır silah mühimmat patlaması sonucu şehit olan askerlerden Topçu Uzman Çavuş Halil Daş, memleketi Konya’nın Ereğli İlçesi’ne bağlı Belkaya Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Daş’ın baba ocağının bulunduğu Belkaya Mahallesi’’ne bağlı yayladaki evine taziye çadırı kuruldu.

Şehit Daş’ın cenazesi askeri uçakla getirildiği Konya Havaalanı’ndan Belkaya Mahallesi’ne götürüldü.

Baba ocağına getirilen ve helallik alınan şehit Topçu Uzman Çavuş Halil Daş’ın cenazesi namazın kılınacağı Belkaya Mahallesi Camii'ne getirildi. Şehidin annesi Rukiye Daş, yakınları, nişanlısı Ayşe Kızıl, Şehit Halil Daş’ın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin cenaze namazına, ailesi, akrabaları, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Daş’ın cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından dualarla Belkaya Mahalle Mezarlığı’na defnedildi.

Şehit Topçu Uzman Çavuş Halil Daş'ın, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarına da katıldığı ve geçtiğimiz Ağustos ayında Ayşe Kızıl ile nişanlandığı öğrenildi. Şehidin babası Mahmut Daş'ın ise 9 yıl önce vefat ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.