Konya’ya deniz geldi

Konya’ya deniz geldi
Selçuklu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Sille Baraj Park yoğun ilgi görüyor.

Selçuklu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Sille Baraj Park yoğun ilgi görüyor.   

Selçuklu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Türkiye'nin en büyük parklarından biri olan Sille Baraj Park’la ilgili Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay " Belediye olarak Selçuklu'da yaşayan hemşehrilerimizin yaşam kalitesine katkı sağlamak amacıyla yoğun gayret gösteriyoruz. Selçuklu Belediyemiz yaptığı hizmetler, yatırımlar ve sosyal çalışmalarla Türkiye'nin en iyi belediyeleri arasında yer alıyor" dedi.

"Selçuklu, örnek belediyecilik hizmetlerinin merkezinde yer alıyor" ifadelerini kullanan Başkan Altay, şunları söyledi:

" Sille'nin 10 yıl önceki halini hatırlayanlar şimdi baktıklarında farklı bir yere geldiklerini zannediyor. Sille Himmet Ölçmen Barajında yaptığımız parkımızla, ‘Konya'ya Deniz gelir mi?’ esprisini bu gün tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz."

KONYALILAR TABİAT VE SU İLE BULUŞUYOR

Başkan Altay, Sille Baraj Park ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Parkımız 1 milyon 985 bin 000 metrekare. Türkiye'de yapılmış en büyük parklardan biri. Park içinde 221.000 metrekare yüzey alanı  ile Sille Himmet Ölçmen Barajı’mız yer alıyor. Şu anda 1.980.000 metreküp su mevcut, baraj tam dolduğunda bu rakam 2.500.000 metreküpü geçecek.  DSİ 4. Bölge Müdürlüğü ile 2011 yılında imzaladığımız protokol  sonrasında devraldığımız Sille Barajı'nı bir gölet haline getirmek ve Konyalıları su ile buluşturmak için çalışmalara başladık.  İzci kampı merkezi, tekne gezinti alanı, uçurtma tepesi, çay bahçesi, restoran, mescid, iskele, ahşap gezinti yolları, çim amfi, çocuk oyun alanları, spor alanları gibi farklı etkinlik alanları içerisinde bulunduran Sille Baraj Park projemizi kısmen tamamladık. Baraj çevresinde piknik alanları, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, tırmanma parkurları yer alıyor. Öğrenciler ve izcilere yönelik olarak kullanılması amacıyla kamp alanları oluşturuldu. Gölet içerisinde kayıkla gezinti yapılabilecek."

Ayrıca parkta tekne turu yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.