Köpeklerinin Çalındığını Şikayet Etti 66 bin 798 Lira Ceza Yedi

Köpeklerinin Çalındığını Şikayet Etti 66 bin 798 Lira Ceza Yedi
Konya’da bir kişi, Pitbull cinsi köpeklerinin çalındığını belirterek polis merkezine şikâyette bulundu. Köpekleri bulan polis ekipleri, sahibine 66 bin 798 lira ceza uyguladı. Diğer bir olayda ise ağızlıksız köpek gezdiren bir kişiye ise 33 bin 399 lira ceza yazıldı.

Konya’da bir kişi, Pitbull cinsi köpeklerinin çalındığını belirterek polis merkezine şikâyette bulundu. Köpekleri bulan polis ekipleri, 2 adet yasaklı ırk köpeğe ekipler el koydu sahibine ise 66 bin 798 lira ceza uyguladı. Diğer bir olayda ise halka açık alanda maskesiz ve ağızlıksız yasaklı ırk köpek gezdirdiği için bir kişiye ise 33 bin 399 lira ceza yazıldı.

Vatandaş İhbar Etti, Köpeğini Ağızlıksız Gezdirdiği İçin Ceza Yedi

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, HAYDİ mobil uygulamasıyla gelen ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bir yerde tehlikeli köpek ırkı gezdirildiği ihbarı üzerine harekete geçti. Hızla olay yerine ulaşan ekipler, Meram İlçesi Melikşah Mahallesi Aziz Mahmut Hüdai Caddesi’nde bir şahsın elinde ağızlıksız olarak yasaklı ırk olduğundan şüphelenilen bir köpek gezdirdiğini fark ederek şahsı durdurdu. 

Ekiplerin yaptığı incelemeler neticesinde köpeğin kayıtlı olduğu ve American Staffourtshire cinsi olduğu tespit edildi. Köpek sahibi şahsa Ağızlıksız Yasaklı Irk Gezdirme suçundan 33 bin 399 TL idari yaptırım uygulandı.

Çalıntı Pitbull Cinsi Köpekler Bulundu, Kayıtları Olmadığı İçin Ceza Yazıldı

Karatay İlçesi’nde yaşanan olayda bir kişi, Pitbull cinsi köpeklerinin çalındığını belirterek polis merkezine şikâyette bulundu. Şikâyet üzerine konuyu incelemeye alan Karatay Suç Araştırma ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri kısa süre içerisinde bahse konu köpeklerin yerini tespit etti.

Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri de Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri ile birlikte köpeklerin bulunduğu adrese intikal etti. Görevlilerin incelemesiyle 2 adet köpeğin yasaklı ırklardan olan Pitbull Terrier cinsi olduğu ve kaydının bulunmadığı tespit edildi.

Bahse konu 2 yasaklı ırk köpeğe Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri el koyarak Karatay Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim ederken köpek sahibine 66 bin 798 TL idari yaptırım uygulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.