“Korona virüs”e karşı cansiperane mücadele ettiler

“Korona virüs”e karşı cansiperane mücadele ettiler
Kaymakam Akbulut: “Yunak ilçe merkezinde ve genelinde korona virüs vakasının olmaması, sağlık çalışanlarının yanı sıra emniyet ve jandarma personelinin gerçekten cansiperane çalışmaları ve zamanında müdahaleleri, bulaşma riski olan kişileri de gözlem altına alması etkili oldu”

Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, ilçede korona virüs vakasının görülmediğini belirterek, “Yerel yöneticiler olarak ilçe genelinde devletimizin aldığı tüm tedbirleri halkımızla birlikte onların hoş görüşüne sığınarak, sabrını göz önüne alarak uygulamaya çalışıyoruz. Özellikle işyerlerinde ve caddelerde maske kullanımını zorunla kıldık” dedi.

Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, korona virüs değerlendirmesi yaptığı açıklamasında, ‘’Yunak halkı Ramazan Ayı’na neşe içerisinde sağlıklı başladı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde zorlu bir sınavdan geçiyor. Bütün dünyayı esir alan korona virüs salgınıyla ilgili ülkemizde de ciddi mücadele yapılmaktadır. Bizim ülkemizin diğer ülkelere göre şansı özellikle Batı Avrupa'daki salgının çok yayılması, vaka ve ölü sayısının çok olması, zamanında tedbirlerin alınmaması olarak değerlendirilebilir” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Akbulut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde gerçekten tedbirlere çok erken başlanıldı. Bu tedbirlerle yurt içinde ve dışında bulunan vatandaşlarımızın getirilmesi ve karantinaya alınması, sağlık alt yapısının güçlü olması nedeniyle korona virüs ile mücadele konusunda gelişmiş birçok batı ülkesine karşı daha iyi bir konumda bulunmaktadır. Son günlerde aşağı doğru seyreden bir düşüş eğilimi görülmektedir. Tabi ki bu iyileşmenin toplumda rahatlama gevşeme anlamında değil, moralimizi yüksek tutarak daha da tedbir ve kurallara uymak gerektiğine inanıyorum. Ülkemiz bu badireyi en kısa sürede sağlıkla, çok fazla can kaybı olmadan atlatacak inşallah. Biz de yerel yöneticiler olarak Yunak’ın genelinde devletimizin aldığı tüm tedbirleri halkımızla birlikte onların hoş görüşüne sığınarak, sabrını göz önüne alarak uygulamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Akbulut, şöyle devam etti: “Yunak merkez ve dış mahallelerinde korona virüs vakasının olmaması, sağlık çalışanlarının yanı sıra emniyet ve jandarma personelinin gerçekten cansiperane çalışmaları ve zamanında müdahaleleri, bulaşma riski olan kişileri de gözlem altına alması etkili oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.