Kurayla İşçi Alımına Güvenmeyen CHP’liler Çekilişleri Videoya Kaydetti

Kurayla İşçi Alımına Güvenmeyen CHP’liler Çekilişleri Videoya Kaydetti
Karaman'da İŞKUR İl Müdürlüğünce Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, 9 ay süreyle Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalıştırılacak 276 kişinin alınacağı iş için 4 bin 491 kişi başvuruda bulundu. Başvuru yapanların arasından 276 kişinin belirlenmesi için noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Çekilişi yapan heyete güvenmeyen CHP'liler ise kuraları videoyla kayıt altına aldı.

Karaman'da 'Toplum Yararına Program'ı (TYP)  kapsamında, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 9 ay süreyle çalıştırılmak üzere 200 temizlik ve 76 güvenlik görevlisi alınacağı duyurulmuştu. Başvuru süresi 20 Eylül Cuma günü sona eren geçici iş için 4 bin 491 kişi başvuruda bulundu. İşe alınacak kişiler için Kazımkarabekir Kapalı Spor Salonu'nda noter huzurunda kura çekimi gerçekleşti.

CHP'LİLER KURAYI VİDEOYA ÇEKTİ

Kura çekilişleri esnasında salonda hazır bulunan Cumhuriyet Halk Partili yetkilileri de salonda hazır bulundu. CHP Karaman İl Başkanı Kadir Ergin kura çekimi yapacak heyetle görüşerek, vatandaşın temsilcisi olarak kura anını video ile kayıt altına almak istediklerini belirtti. . Bunun üzerine kurayı gerçekleştirecek olan heyetin önüne oturan bir CHP'li çekilişlerde çıkan bütün isimlere bakarak videoya kaydetti.

"USULSÜZ YAŞANMAMASI İÇİN O ANLARI KAYIT ALTINA ALMAK İSTEDİK"

Konuya ilişkin konuşan CHP Karaman İl Başkanı Kadir Ergin, " Vatandaşın hakkını korumak için buraya geldik. Vatandaşların oturduğu yer ile kura çekimi yapılan yer arasında mesafe uzaktı ve insanlar isimlerini göremiyordu. Biz de herhangi bir usulsüzlük yaşanmaması için o anları kayda almak istedik" ifadesinde bulundu.

(Müslüm Evci / Haber Kent / Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.