Mekke'nin Fethinin Yıldönümü Konya’da Coşkuyla Kutlandı

Mekke'nin Fethinin Yıldönümü Konya’da Coşkuyla Kutlandı
AGD tarafından Türkiye’nin 81 ilinde ve 600 farklı noktada eş zamanlı gerçekleştiren Mekke’nin fethinin 1388. Yıldönümü Konya’da da büyük coşkuyla kutlandı.

Konya’da Mekke’nin fethinin 1388. yıldönümü dolayısıyla “Mekke’nin Fethi” Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde büyük coşkuyla kutlandı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Türkiye’nin 81 ilinde ve 600 farklı noktada eş zamanlı olarak kutlanırken, Konya’daki program ise mehter takımının konseriyle başladı.

Program, Mekke’nin Fethi konulu sinevizyon gösterisiyle devam etti.

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, programın açılışında yaptığı konuşmada, “Konya’da 10 bin, Türkiye genelinde de yüz binlerce gence ulaştık. Bütün komisyonlarımız, her bir gence dokunabilmenin mücadelesini veriyor. Bizler AGD olarak, gençlerimizi yeşertmeye ve bu gençlerimizin fetih ruhuna sahip olabilmeleri adına gece gündüz çalışacağız. Umudumuz gençlerdir. Dünyaya yeniden yön verecek gençlerin yetişmesi, yine bizim vesilemiz ve azmimiz ile olacaktır. Yardımlaşmayı ve paylaşmayı karakter edinmiş, her türlü sıkıntıya sabreden bir nesil için çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“KONYA BİZİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİR”

MGV ve AGD eski Genel Başkanı İlyas Tongüç de, “Biz, Konya’yı çok sevdik ve hocamız da çok sevdi. Rahmetli hocamızın en çok sevdiği il Konya’ydı” diye konuştu.

Hz. Mevlana ve diğer din büyüklerinin bulunduğu Konya’da Mekke’nin fethini kutlamanın ayrı bir sevinç kaynağı olduğuna dikkati çeken Tongüç, şöyle konuştu:

“81 ilde ve 600 noktada biz bu programı eş zamanlı yapıyoruz. Bizler AGD olarak bir kardeşimizin bile kötülük girdabına girmesine müsaade edemeyiz. Bu anlamda bizim gençlerimize şefkatle yaklaşmamız gerekiyor. Bakın hepimiz bir geminin içindeyiz. Kardeşlerimizin bazıları yanlış yapabilir. AGD olarak yanlış içinde olan kardeşlerimizi uyarmak bizim üzerimizde olan bir vecibedir. Alkole, uyuşturucuya, hırsızlığa ve benzeri kötülüklere karşı yönlendirilen gençlerimiz var. Bizim bu gençlere gerçek manada sahip çıkmamız gerekir.”

“BM VEDA HUTBESİ’Nİ TEMEL SENEDİ KABUL ETSİN”

“Konya’dan dünyaya sesleniyoruz. Batının sahte medeniyetini bizler reddediyoruz” diyen Tongüç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gerçek medeniyet İslam’dadır. Birleşmiş Milletler (BM), günümüz itibari ile bütün fonksiyonunu kaybetmiş durumdadır. BM’ye bir teklifimiz var. BM Veda Hutbesi’ni temel senedi kabul etsin, yeryüzündeki hak ve adaletin nasıl tesis edileceğini görsün. Onlar kabul etmezse bile İslam Birliği yine de bir gün kurulacak. Dünyada adalet nizamı muhakkak kurulacak. Ecdadımız 3 kıtaya 6 asır adaletle hükmetmiştir. Biz, böyle bir tarihin çocuklarıyız. Aradığımız şey, yine inancımızda ve dinimizdedir.”

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından Tacettin Çayır, ezan okudu. Daha sonra Grup Anadolu Gençlik konseri verildi. Dünya birincisi Faslı Hafız Enes Burak tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Program “Karanlıktan aydınlığa” sinevizyon gösterimi ve Yusuf Karaburç konserinin ardından, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Siyer-i Nebi yarışmasından sonra Konya'da dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve sponsor ödül töreni ile sona erdi.

Programa; Milli Gençlik Vakfı (MGV) ve AGD eski genel başkanlarından İlyas Tongüç, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Hasan Hüseyin Öz, İl Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Uyar, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, AGD Bölge Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.