Meram’da kaçak yapılar yıkılıyor

Meram’da kaçak yapılar yıkılıyor
Meram Belediyesi, kaçak yapıyla etkin bir şekilde mücadeleyi sürdürme gerekçesiyle, ruhsatsız olarak yapılan yapıların yıkımını gerçekleştiriyor.

Meram Belediyesi, kaçak yapıyla etkin bir şekilde mücadeleyi sürdürme gerekçesiyle, Çayırbağı Mahallesi, Antalya Çevreyolu çevresinde kafa parselleri yapılan alanlarda yapılan çalışmalar sonucunda, ruhsatsız olarak yapılan yapılar yıkıldı.

Meram Belediyesi’nden yapılan açıklamada, belediye bünyesindeki Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı kontrol ekiplerin, ilçe genelindeki kaçak yapı denetimlerini aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

İnşaat ruhsatı alınmadan yapımına başlanan yapıların, Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince kontrol edildiği, inşaat ruhsatı olmayan yapıların hemen yıkımının gerçekleştirildiği belirtildi.

İmar Kanunu’nun 32. ve 42. maddelerine göre ruhsatsız, proje ve eklerine aykırı (kaçak inşaat) yapılar önce Yap Tatil Zaptı tanzim edilerek mühürlendiği ve idari para cezası uygulandığı kaydedildi.

İdari para cezası uygulanan yapı sahibi hakkında, Cumhuriyet Savcılığına, ruhsatsız yapı (kaçak inşaat) yapması nedeni ile Türk Ceza Kanununun 184. maddesine göre 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması için suç duyurusunda bulunulduğu vurgulanan açıklamada, Cumhuriyet Savcılığı’nın, kaçak yapı ile ilgili dava açtığı ve yapı sahibi hakkında hapis cezası verildiği aktarıldı.

Kaçak inşaat sahibine zabıt tanzim edildikten sonra, yapıyı ruhsatlandırması için bir ay süre verildiğinin anlatıldığı açıklamada, 2Verilen süre sonunda ruhsatlandırılmaması veya yıkılmaması halinde Meram Belediyesi Encümeni tarafından 3194 sayılı İmar Kanununun 32. Maddesine göre yıkım kararı alınıp yıkılmakta ve yıkım ücreti yapı sahibinden yüzde 20 fazlası ile tahsil edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.