MHP Meram’da ‘Çanakkale Zaferi’ni Anma Programı

MHP Meram’da ‘Çanakkale Zaferi’ni Anma Programı
MHP Meram İlçe Başkanlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yılında “Çanakkale Zaferi’ni anlamak, kahraman ecdadı duayla anmak” konulu program düzenledi. Programda, Kur’an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meram İlçe Başkanlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yılında “Çanakkale Zaferi’ni anlamak, kahraman ecdadı duayla anmak” konulu program düzenledi. Programa MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Güzide Çipan, MHP Meram Mahalle Temsilcileri, Teşkilat mensupları ve vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve dua ile yad ettiklerini söyledi.

Anadolu’nun Türk yurdu olması adına ilk adımın 1071 Malazgirt Zaferi ile atıldığını anımsatan Başkan Yaman, “Atılan vatan tohumu, sonraki yıllarda verilen azimli mücadeleyle filizlenmiş, Türk devlet geleneğinin ve İslam ahlak ve şuurunun verdiği anlam dolu misyonla, Anadolu Türk yurdu haline gelmiştir. Hak ve batıl mücadelesindeki bu imanlı yürüyüş, hep durdurulmak istenmiştir. Ancak; aziz Türk milleti, kararlı duruşundan hiçbir zaman taviz vermemiş, kan dökmüş can vermiş, alçaklara geçit vermemiştir. Malazgirt'te başlayan, İstanbul'un Fethi ile taçlanan iman dolu ruh, en zayıf olduğumuz anda batıla geçit vermemiş, dört yanı düşmanla dolu olan yurdumuzu sahipsiz bırakmamıştır. İşte Çanakkale Zaferi, bu inanmışlığın ve adanmışlığın zaferidir. Hamd olsun bu inanmışlık, son asırda da devam etmiş, bugüne kadar süre gelmiştir. 2016 yılı 15 Temmuz’unda alçak darbe teşebbüsüne geçit vermeyen de bu imanlı duruş değil midir? Bugün içeride ve dışarıda, ülkemize karşı yürütülen saldırılara karşı duran bu adanmışlık değil midir? İşte bu iman ve adanmışlıkla yolumuza devam edecek, Türk milleti zillete geçit vermeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

MHP MYK Üyesi Güzide Çipan ise, Çanakkale’de Türk milletinin tüm imkansızlıklara rağmen önemli bir mücadele verdiğini söyledi. Bu mücadelenin Türk milletini hala ayakta tuttuğunu belirten Çipan, “Zaman değişse de, Türk milletinin mücadele ruhu değişmemiştir” dedi.

Konuşmaların ardından Eğitimci Sezai Kılıçarslan, “Çanakkale Zaferi” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Ardından NEÜ Öğr. Üyesi İlahiyatçı Erol Uğraşkan tarafından Kuran-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi. Program katılımcılara plaket takdiminin ardından sona erdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.