Minibüs Ücretlerine Zam Son 1 Yıldan 1 Ayda 1’e Döndü

Minibüs Ücretlerine Zam Son 1 Yıldan 1 Ayda 1’e Döndü
Konya’da en son 4 Temmuz 2023 tarihinde dolmuş ücretlerine yapılan zam, yeni haliyle güncellendi.

Konya’da en son 4 Temmuz 2023 tarihinde dolmuş ücretlerine yapılan zam, yeni haliyle güncellendi.

Konya Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası ve KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Konya'da minibüs ücretlerine düzenleme yapıldığını açıkladı.

Başkan Karabacak, basına ve kamuoyuna yaptığı duyuruda şunları kaydetti: “İşletme maliyetlerimiz olan akaryakıt ve amortisman giderlerine gelen artışlardan dolayı dolmuş ücretlerine düzenleme yapılma gereği doğmuştur. Buna göre indi-bindi ücretimiz 11.00 TL, uzaklık mesafelerine göre 13.00 TL, 15.00 TL olarak yeniden belirlenmiş olup 15 Ağustos Salı günü uygulamaya başlanacaktır.

Yolcularımızın mecburiyetten dolayı almış olduğumuz yeniden düzenleme kararını anlayışla karşılayacaklarını ümit ediyor, saygılar sunuyorum.”

4 Temmuz’daki Zam İçin Anlayış İstemişti!

Başkan Muharrem Karabacak, geçen ay ‘ulaşım güncellemesi’ olarak duyurduğu açıklamasında, "04 Temmuz 2022 tarihinde almış olduğumuz şehir içi minibüs ücret düzenlemesinin üzerinden 12 ay gibi bir süre geçmiş olup, bu süre zarfında akaryakıt, amortisman ve işletme maliyetlerine gelen artışlar nedeniyle minibüsle ulaşım ücretlerine düzenleme yapma gereği doğmuştur. Alınan kararla Minibüs indi- bindi ücretimiz 8,5 TL.-, mesafesine göre 10 -11 TL. olarak güncellenmiştir” diyerek yolculardan ve vatandaşlardan düzenleme kararını anlayışla karşılayacakları ümidini taşıdığını ifade etmişti.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.