Necmettin Erbakan Vefatının 8. Yıldönümünde Hayırla Anıldı

Necmettin Erbakan Vefatının 8. Yıldönümünde Hayırla Anıldı
Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 8’inci yıldönümünde tüm Türkiye’nin yanı sıra dünya genelinde de pek çok ülkede anılıyor. Erbakan Haftası bu yıl “Nezaket ve dürüstlük” teması ile icra ediliyor.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 8’inci yıldönümünde tüm Türkiye’nin yanı sıra dünya genelinde de pek çok ülkede anılıyor. Erbakan Haftası bu yıl “Nezaket ve dürüstlük” teması ile icra ediliyor.

Konya’da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen program ile Prof. Dr. Necmettin Erbakan hayırla yad edildi. Konya Ticaret Odası (KTO) konferans salonunda düzenlenen programa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, GİK Üyeleri Hasan Hüseyin Öz ve Necati Erol, AGD Genel Başkan Yardımcıları Bekir Bilgiç ve Mehmet Ali Korkmaz, Disiplin Kurulu Üyesi Bahri Kırışık, Bölge Başkanları, Eğitimciler Birliği Sendikası Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Hüseyin Uyar, Meram Belediye Başkan Adayı Hüseyin Saydam ve çok sayıda davetli katıldı.

“İNANÇ, AZİM, GAYRET, FEDAKARLIK”

Erbakan Hoca’nın Özel Kalemlerinden Adnan Simit yaptığı konuşmada doğumundan ölümüne Erbakan’ı anlattı. Simit, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hocamız 1951 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun oldu. Doğumundan bu tarihe kadarki bölüm bile kitaplar dolusu anlatılabilir. Üniversite Almanya’da araştırma yapmak üzere görevlendirdi. Özellikle Leopar tankları ile ilgili yaptığı çalışmalar Almanya’ya damga vurdu. Türkiye’ye dönmesindeki asıl sebep Hocası Abdulaziz Bekkine’ye yazdığı mektuptur. Mektupta önemli nokta, hocamızın bir profesör arkadaşının katılamayacak olması nedeniyle kendisinin bir toplantıya katıldığı, bu toplantıda şahit olduğu olayları anlatmasıdır. Toplantıda, bir araya gelen insanlar, dünya Müslümanlarını nasıl yöneteceklerini ve ezeceklerini konuşmuşlardır. Bunları işitince bu mektubu yazmıştır. Abdulaziz Bekkine de işlerini toparla Türkiye’ye dön talimatı vermiştir hocamıza. Böylece vatansever, mücahit ve ihlaslı bir Müslüman Türkiye’ye dönmeye karar verdi ve ömrü boyunca hakkın hakim olması için çalıştı. Erbakan hocamızın mücadelesi 4 ana sütun üzerin oturur. Bunlardan bir tanesi inançtır. Bir düşünceye sağlam bir şekilde bağlı olmaktır inanç. İkincisi azimdir. Üçüncüsü gayret. Gayret ise olağanüstü bir şekilde uğranma ve didinmektir. Dördüncüsü fedakarlıktır. Fedakarlık kendi çıkarlarından vazgeçmektir.”

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetintkaya da, “Erbakan hocamızın mücadelesi siyasi zihniyetlerle idi. Siyasette dürüst siyaset, dürüst yönetim ilkesini benimsemişti. Bunun ne kadar önemli olduğunu, gayet iyi anlıyoruz. Hiçbir zaman rakiplerini kendisine düşmanlaştırmadı. Hain olarak da ilan etmedi. Farklı fikir, ırkları ölçmedi” dedi.

“EVLİYASINDAN DA EŞKİYASINDAN DA SORUMLUYUZ”

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak da, “Vefatının 8. yıldönümünde Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı anmak, anlamak ve onun çizdiği yolda devam etmek, fikirlerini hayata geçirmek için bu programları yapıyoruz. AGD’nin kuruluşunun fikir babası da Erbakan Hocamızdır. Rahmetli Erbakan Hocamız, evliyasından, eşkIyasından, delisinden velisinden sorumlusunuz derdi. Bir il başkanı, bir mahalle, sınıfı başkanı o bölgedeki evliyadan ve eşkıyadan sorumlu derdi” diye konuştu.

Saadet Partisi GİK Üyesi Hasan Hüseyin Öz de Erbakan Hocanın çalışmalarını cihad ruhu ile yaptığını söyledi.

“HAYAT İMAN VE CİHATTIR”

Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Hüseyin Uyar da konuşmasında, şunları kaydetti:

“Milli Görüş nedir sorusuna bir cevap verilecek olursa, Milli Görüş adil düzeni ortaya koyarak, İslam birliğini ortaya koyarak, sadece ülkemizin değil tüm insanlığın saadet ve selametini gerçekleştirecek düzenin ve dönüşümün adıdır. Milli Görüş’ün ete ve kemiğe bürünmüş ve en iyi yaşanmış şekli Erbakan Hocamızdır. Milli Görüş nasıl yaşanır sorusuna verilecek cevap ise, ‘Hayat iman ve cihattır. İman varsa imkan da vardır.”

AGD Konya Şube Üniversite Komisyonu Başkanı Osman Veysel Özdemir ise şöyle konuştu:

“Milli Görüşçü teşkilatlar arasında AGD’miz, motor gücü görevi görmektedir, Üniversite komisyonumuz ise marş görevini yapmaktadır. Bunun bilincinde bir teşkilat olarak, üniversite gençliğine ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüdüyoruz. Erbakan hocamızı anma ve anlama noktasında da pek çok program yapıyoruz. Bu program gibi tüm çalışmalarımızı insanlığın saadeti için yapıyoruz. üniversite çalışmalarımızda yer alan gençler 4 fakülte bitirmiş gibidir. Bu sözün tezahürünü görev alan arkadaşlarımızın çok farklı yerlerdeki başarıları ile görüyoruz. Rabbimize bize bu davada görev verdiği için hamdediyoruz.”

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.