Öğretici: “Artık Bu Gerçeği Görmeliler”

Öğretici: “Artık Bu Gerçeği Görmeliler”
BASK Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, “Kamu çalışanları günümüzde yoksulluğa, emeklileri ise ne yazık ki açlığa mahkum edilmiştir. Yıllardır toplu sözleşmelerde yetkili olarak masaya oturanlara yetki verenler artık bu gerçeği görmelidir” dedi.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, “Kamu çalışanları günümüzde yoksulluğa, emeklileri ise ne yazık ki açlığa mahkum edilmiştir. Yıllardır toplu sözleşmelerde yetkili olarak masaya oturanlara yetki verenler artık bu gerçeği görmelidir” dedi.

BASK tarafından düzenlene iftar yemeğine, Genel Başkan Mehmet Alper Öğretici, Genel Başkan Yardımcısı Murat Kınaç İl Başkanı Taner Özcan, Anadolu Eğitim Sen İl Yönetimi ve Bağımsız Enerji Sendikası İl yönetimi ile sendika üyeleri katıldı.

İftarda konuşan BASK ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, şöyle konuştu: “Bağımsız sendikacılığa omuz veren tüm yol arkadaşlarımızı selamlıyor, mübarek Ramazan ayında sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Kamu çalışanları günümüzde yoksulluğa, emeklileri ise ne yazık ki açlığa mahkum edilmiştir. Yıllardır toplu sözleşmelerde yetkili olarak masaya oturanlara yetki verenler artık bu gerçeği görmelidir. Kamu çalışanlarının ücretleri yoksulluk sınırından başlamalıdır. Çalışırken verilen tüm tazminat ve ek ödemeler de emekliliğe yansıtılmalıdır. BASK olarak sizlerden aldığımız destek ile bu sorunların çözümü için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Ramazan Bayramı yaklaşırken tüm kamu işçileri ve emekliler ikramiye alırken tek ikramiye almayan kesim ne yazık ki memurlardır. BASK olarak yıllardır sesleniyor ve memurun ikramiye hakkı için mücadele ediyoruz. Ama ikramiyeyi ağzına alamayanlar, toplu sözleşme masasına getiremeyenlerden memura hayır gelmeyecektir. Bu nedenle tüm kamu çalışanlarını siyaseten bağımsız sendikacılığın çatısı olan BASK ve bağlı sendikalara bekliyoruz.”

30mart-bask-iftar3.jpg

“Memur ve Emeklilere Refah Payı Şarttır!”

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Bağımsız Enerji Sen Genel Başkanı Murat Kınaç ise, “Yıllardır memur ve emeklilerin almış oldukları artışlar TÜİK enflasyonunun altında kalmış, 6 ay sonra enflasyon farkı ile TÜİK verileri kadar artış yapılmıştır. Bu da demek oluyor ki; aslında memur ve emeklilerin ücretleri yerinde saymış, hiçbir zam alınamamıştır. Bilinmelidir ki enflasyon kadar artış sıfır zamdır. Kaldı ki TÜİK enflasyonu kadar yapılan artış ise alım gücünü düşüren eksi zamdır. Tüm bu nedenlerle memur ve emeklilere enflasyon altında kalmayacak refah payı verilmesi şarttır” şeklinde konuştu.

“Enflasyon Farkı Aylık Olarak Maaşlara Yansıtılmalıdır”

“6 ayda bir alınan artışlar daha ilk aylardan enflasyon altında kalmakta ve sabit gelirlilerin alım gücü düşmektedir” diyen Kınaç, sözlerini şöyle sürdürdü: “6 ay sonra verilen enflasyon farkı geçmiş dönemleri kapsamadığından o ana kadar oluşan farklar sabit gelirlilerin cebinden çıkmaktadır. Öncelikle yıllardır oluşan kayıplar karşılanmalı, sonrasında ise aylık olarak enflasyon kayıpları maaşlara yansıtılmalıdır.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

30mart-bask-iftar2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.