“Öldürülen Genç Kadın Olmak İstemiyorum”

“Öldürülen Genç Kadın Olmak İstemiyorum”
“İSMİMİN, HABERLERDE ÖLDÜRÜLEN GENÇ KADIN OLARAK DUYULMASINI İSTEMİYORUM”: Erkek arkadaşının tehditlerine maruz kaldığını ileri süren genç kadının feryadı: “Bir Tuba Erkol, bir Emine Bulut gibi öldürülmek istemiyorum. Herkes ‘kadına şiddetin karşısındayız’ diyor ama bu olaylar bir türlü bitmiyor. Bir gün ismimin haberlerde öldürülen genç kadın olarak duyulmasını istemiyorum”

Erkek arkadaşının tehditlerine maruz kaldığını öne süren genç kadın, “Bir Tuba Erkol, bir Emine Bulut gibi öldürülmek istemiyorum. Herkes ‘kadına şiddetin karşısındayız’ diyor ama bu olaylar bir türlü bitmiyor. Bir gün ismimin haberlerde öldürülen genç kadın olarak duyulmasını istemiyorum” dedi.

Konya’nın Ereğli ilçesinde kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşını barışmaya ikna edemeyen şahıs, kız arkadaşının evine pompalı tüfekle ateş açtı. Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan olayın ardında zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Olay önceki gece Konya’nın Ereğli ilçesinde müstakil bir evin yakınlarında meydana geldi.

İddialara göre eline pompalı tüfeği alan kişi, evin etrafına gelerek birkaç el ateş etti, o anlar evin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Olayın ardından kaçan şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı

İddialara göre, 40 yaşındaki H.G. ile 31 yaşındaki E.K.,  7 yıldır birliktelerdi. E.K. erkek arkadaşının evli olduğunu öğrendikten sonra ayrılmak istese de erkek arkadaşı boşanıp kendisi ile evleneceğini söyleyerek E.K’yi ayrılmaktan vazgeçirdi. E.K. “Biz H., ile yaklaşık 7 yıldır birlikteyiz. Onun evli olduğunu öğrendikten sonra ayrılmak istedim. Bana eşinden boşanıp benimle evleneceğini söyledi. Beni ayrılmaktan vazgeçirdi. Aradan geçen 3 yıla rağmen benimle evlenmeyince bende kendisinden ayrılma kararı aldım. O günden bu yana hayatım cehenneme döndü” dedi.

KORKUDAN GÜVENLİK KAMERASI DÖŞETTİ

Erkek arkadaşının o dönemde kendisine hem fiziki hem psikolojik şiddet uyguladığını da öne süren E.K, “Bana hem fiziki hem de psikolojik şiddet uyguluyordu. Sonunda dayanamayıp ayrıldım. Bu kez peşimi bırakmadı. Her fırsatta beni tehdit etti. Bir gün benimle tekrar barışma isteğini söylediğinde olamayacağını söyledim bana ‘dua et silahım yanımda değil yoksa bu cevabından sonra önce seni sonra kendimi öldürürdüm’ dedi. Bu tehditleri nedeni ile hep korktum. Ve polise hiçbir zaman şikayet edemedim. Evimin etrafını güvenlik kameraları kurdurdum. Gözüm sürekli o kameraların monitörlerindeydi” ifadelerini kullandı.

Erkek arkadaşının en son ablasının telefonundan kendisine tehdit mesajları attığını öne süren E.K., olayın yaşandığı geceyi şu cümlelerle anlattı. “Evde oturuyorduk ‘Bir anda silah sesleri duyduk. Hemen annem ve ablamla yere yattık. Polisi arayıp yardım istedik. Polis kısa sürede eve geldi. Polis güvenlik kameralarını incelediğinde  -olayı H’nin gerçekleştirdiğini gördü. Bu arada eve ateş ettikten sonra da ablamın telefonuna kulaklarınız çınladı mı çınlamadıysa tekrar çınlatayım’ diyerek mesaj attı’ dedi. Olay sonrası polis tarafından gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“ÖLMEK İSTEMİYORUM”‘

Yaşadığı olaylardan dolayı psikolojisinin bozulduğunu ifade eden genç kadın, “Yaşadıklarım nedeni ile uyuyamaz oldum. Attığım her adımda dönüp arkama bakma ihtiyacı hissediyorum. Bir Tuba Erkol, bir Emine Bulut gibi öldürülmek istemiyorum. Herkes ‘kadına şiddetin karşısındayız’ diyor ama bu olaylar bir türlü bitmiyor. Bir gün ismimin haberlerde öldürülen genç kadın olarak duyulmasını istemiyorum” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.