Oprukçu: “Çanakkale Ölümsüz Bir Destandır”

Oprukçu: “Çanakkale Ölümsüz Bir Destandır”
Ereğli Bağımsız Belediye Başkan adayı Hüseyin Oprukçu, “Çanakkale Zaferi Türk askerinin imkansızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu bir destandır. Bu destanın her satırında, insanlık onuru vardır” dedi.

Ereğli Bağımsız Belediye Başkan adayı Hüseyin Oprukçu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104’üncü yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Çanakkale Zaferi Türk askerinin imkansızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu bir destandır. Bu destanın her satırında, insanlık onuru vardır” dedi.

Hüseyin Oprukçu, mesajında Türk askerinin imkansızı başardığı bu destansı zaferi yüzyıllar da geçse kimsenin unutamayacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Çanakkale Zaferi de Türk askerinin imkansızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu bir destandır. Bu destanın her satırında, insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi ile de Türk Milletine aittir.”

 Meclis tarafından 18 Mart'ın ‘Şehitleri Anma Günü’ olarak kabul edildiğini hatırlatan Oprukçu, “Vatan topraklarını korumak ve savunmak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, Türk Devletinin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edeceklerdir. Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki yarınlarımız çok daha güzel olacaktır” diye konuştu. .

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.