Oprukçu: “İstiklal Marşı’nın Niçin Yazıldığını Sözle Değil Özde Anlatmalıyız”

Oprukçu: “İstiklal Marşı’nın Niçin Yazıldığını Sözle Değil Özde Anlatmalıyız”
Ereğli Bağımsız Belediye Başkan adayı Oprukçu, “Türk Milletinin bugünlere nasıl geldiğini, özellikle yeni nesillerin idrak etmesi için gerçek vatan sevgisini, İstiklal Marşı’nın niçin yazıldığını, sözlerle değil, yaşam tarzımızla anlatmamız ve öğretmemiz gerekir" dedi.

Ereğli’de Bağımsız Belediye Başkan adayı Hüseyin Oprukçu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 98. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Türk Milletinin bugünlere nasıl geldiğini, özellikle yeni nesillerin idrak etmesi için gerçek vatan sevgisini, İstiklal Marşı’nın niçin yazıldığını, sözlerle değil, yaşam tarzımızla anlatmamız ve öğretmemiz gerekir" dedi.

Milli birlik ve beraberliğimizin belgesi niteliğindeki İstiklal Marşı’mızın kabulünün 98. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Oprukçu, mesajında şunları kaydetti:

“Büyük Türk Milletinin, büyük bir inanç, azim ve fedakarlıkla kazanmış olduğu istiklal mücadelesini ölümsüzleştiren satırlarıyla bizlere kazandıran Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm istiklal kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.

Merhum Akif'i sadece İstiklal Marşı’nın yazarı olarak görmüyorum. O’nu, hakkı tutup kaldırmayı ve haksızlık karşısında dimdik durmayı hayatı boyunca haykırmış bir insan olarak görüyor ve gelecek nesillere de bu şekilde tanıtılması gerektiğine inanıyorum. Bizlerde, nerede haksızlığa uğramış birini görürsek, tıpkı Akif gibi, onun yanında yer almayı, savunmayı ve mücadeleden kaçmamayı geleceğimiz için çocuklarımıza öğretmek zorundayız.  Çünkü onun sözleri, her sabah okullarda okutulup geçilen, eskiye dair, eskide kalmış sözler değil, bilakis bugünümüze ve geleceğimize ışık tutan sözlerdir.”

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.