Özdemir: “Basın hızlı bir şekilde kan kaybetmeye başladı”

Özdemir: “Basın hızlı bir şekilde kan kaybetmeye başladı”
Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir: “Sektöre baktığımızda basın özgürlüğünden çalışma koşullarına, mesleki standartlardan elektronik haberciliğe kadar bir dizi sorun acil çözüm beklemektedir. Bu sorunlar yumağına son dönemde yaşanan ekonomik koşulların zorluğu da eklenince basın daha hızlı bir şekilde kan kaybetmeye başladı”

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, “Sektöre baktığımızda basın özgürlüğünden çalışma koşullarına, mesleki standartlardan elektronik haberciliğe kadar bir dizi sorun acil çözüm beklemektedir. Bu sorunlar yumağına son dönemde yaşanan ekonomik koşulların zorluğu da eklenince basın daha hızlı bir şekilde kan kaybetmeye başladı” dedi.

Hak-İş Konya İl Temsilcisi, Hizmet-İş Konya Şube Başkanı Vacit Sır, 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı Yıldönümü dolayısıyla Konya Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Sır, “Basının ne kadar büyük zorluklar içerisinde görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını biliyoruz. Sendika olarak bizlerin üzerine düşen hangi görev olursa yerine getirmeye hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz. Sizler nasıl bizim sesimiz oluyorsanız bizler de sizin sorunlarının çözümü konusunda gücümüz nispetinde çalışmaya hazırız. Bu vesile ile sizin vesileniz ile tüm basın mensubu arkadaşlarımıza selamlarımızı iletir çalışmalarında kolaylıklar dileriz” ifadelerini kullandı.

“BİR DİZİ SORUN ACİL ÇÖZÜM BEKLEMEKTEDİR”

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, bu önemli gün vesilesiyle basının güncel sorunlarını olduğunu belirterek, “Sektöre baktığımızda basın özgürlüğünden çalışma koşullarına, mesleki standartlardan elektronik haberciliğe kadar bir dizi sorun acil çözüm beklemektedir. Bu sorunlar yumağına son dönemde yaşanan ekonomik koşulların zorluğu da eklenince basın daha hızlı bir şekilde kan kaybetmeye başladı. Yerel basının yerel demokrasi için olmazsa olmaz olduğu gerçeğinden hareketle Gazetecilik Meslek Yasası’nın derhal hazırlanması için siyasetçilerin, bürokratların, hukukçuların ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile diğer meslek kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Gazetecilik Meslek Yasası’nın ülkemize kazandırılması gerekmektedir” diye konuştu.

Ziyarete Hak-İş Konya İl Temsilcisi, Hizmet-İş Konya Şube Başkanı Vacit Sır, Başkan Yardımcısı Hüseyin Keçeci, Öz Taşıma-İş Konya Şube Başkanı Sadullah İnce, Kadın Komite Başkanı Şehnaz Özbay ve Kültür Sanat Komite Başkanı Nuran Yılmaz katıldı.

Ziyaretin sonunda Vacit Sır Sefa Özdemir’e bir hediye takdim etti.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.