Polisten ‘Fren Operasyonu’: 36 Şüpheliden 12’si Yakalandı

Polisten ‘Fren Operasyonu’: 36 Şüpheliden 12’si Yakalandı
Konya merkezli 10 ilde, uluslararası oto kaçakçılarına yönelik düzenlenen ‘fren’ operasyonları kapsamında aralarında yabancı uyruklu şüphelilerinde bulunduğu 12 kişinin yakalanırken, çok sayıda araç ele geçirildi.

Konya merkezli 10 ilde, uluslararası oto kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında 12 şüpheli yakalanırken, çok sayıda araç ise ele geçirildi. Operasyonların devam ettiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı’nın yaklaşık 1,5 yıldır sürdürdüğü çalışmalar neticesinde Konya merkezli 10 ilde (Edirne, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Eskişehir, Samsun, Hatay, Ankara, Antalya) tespit edilen adreslerde arama yapıldı. 29 Türk ve 7 yabancı uyruklu şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon kapsamında şu ana kadar 12 kişi yakalanırken, çok sayıda da araç ele geçirildi.

KOM Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları Büro Amiri Komiser Şerif Coşkun, operasyon kapsamında bilgi vererek, “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tespitleri doğrultusunda ve koordinesinde, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları ile oto kaçakçılığı suçuna yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında;

Geçici ithalat (turistik kolaylıklar) kapsamında ülkemize getirilen araçları 3. şahısların kullanımına bırakan, araçları parçalayarak ülkemizde satan veya usulsüz tescil yaparak büyük vergi kayıplarına neden olan şahıs ve suç grubunun faaliyetleri tespit edilmiştir.

Söz konusu suç grubunun 2018-2022 yılları arasında turistik kolaylıklar kapsamında 115 taşıtı (tahmini değeri 240 milyon TL) ülkemize getirdiği belirlenmiştir.

Operasyon kapsamında şahıs ve araçlara yönelik yapılan araştırmalarda; ülkemize araç getirdiği tespit edilen yabancı uyruklu şahısların bulunduğunun tespit edilmesi üzerine bahse konu operasyon uluslararası boyut kazanmıştır. Yabancı uyruklu şahısların kurye olarak kullanılmak suretiyle ülkemize araç getirme sürecinde rol oynadıkları belirlenmiştir.

Suç grubunun, suçtan elde ettiği gelirlerin ortaya çıkarılması için yapılan incelemelerde yüklü miktarda şüpheli para transferleri tespit edilmiştir.

Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 12 şahıs yakalanmış, 15 adet çekici, 5 adet otomobil, 15 adet dorse ve çok sayıda ruhsat, change işleminde kullanılan numaratör ve şase levhası ele geçirilmiştir” açıklamasında bulundu.  

Coşkun, operasyonların sürdüğünü kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.