Prof. Dr. Mızırak: ‘Ah Kendimize Bir Güvensek Önümüzde Kimse Duramaz’

Prof. Dr. Mızırak: ‘Ah Kendimize Bir Güvensek Önümüzde Kimse Duramaz’
NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak: “Bizim çocuklarımızın bir Amerikalı gençten, bir Fransız, bir İngiliz gencinden eksik yanı yok. Hatta onlardan daha iyiler. Yeter ki kendimize güvenelim, farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edelim, bir mozaiğin parçası gibi görelim. Böyle olursa eğer önümüzde kimse duramaz”

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, “Bizim çocuklarımızın bir Amerikalı gençten, bir Fransız, bir İngiliz gencinden eksik yanı yok. Hatta onlardan daha iyiler. Yeter ki kendimize güvenelim, farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edelim, bir mozaiğin parçası gibi görelim. Böyle olursa eğer önümüzde kimse duramaz” dedi.

Girişimci İşadamları Vakfı'nın (GİV) düzenlediği “Türkiye Girişimci Buluşması Zirve ve Sergisi” kapsamında NEÜ tarafından gerçekleştirilen “Uluslararası Girişimcilik ve İnovasyon Araştırmaları Kongresi” açılış programıyla başladı.

“Yeni Trendler ve Dijital Dönüşüm” ana teması ile gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, kongrenin öneminden bahsederek, “Her yıl 1,5 milyon öğrenci mezun oluyor. Devlet, belli bir sayıda alım yapıyor ama her öğrenci için istihdam sağlanamaz. Girişimcilik bunun için çok önemli. Girişimlerin ve girişimcilerin sayısını arttırmamız gerekiyor ki gençlerimize, geleceğimize iyi bir zemin hazırlayabilelim. Böylelikle ülke kalkınmasına da katkı sağlamış oluruz” diye konuştu.  

Ülkelerin bilgi tabanlı üretimi benimseyerek gelişebileceğini kaydeden Prof. Dr. Mızırak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ürettiğiniz ürünlere ne kadar katma değer ekleyebiliyorsanız o kadar teknoloji üretiyor ve dünya piyasasına mal satabiliyorsunuz. Bunları yapabildiğiniz ölçüde de güç sahibi oluyorsunuz. Ülke olarak bunu yapabilir miyiz? Evet, çok rahat yapabiliriz. Bizim çocuklarımızın bir Amerikalı gençten, bir Fransız, bir İngiliz gencinden eksik yanı yok. Hatta onlardan daha iyiler. Yeter ki kendimize güvenelim, farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edelim, bir mozaiğin parçası gibi görelim. Böyle olursa eğer önümüzde kimse duramaz.”

Konuşmanın ardından açılış oturumuna geçildi. Online ve yüz yüze olarak gerçekleştirilen oturumda Uğur Erdoğan,      Ali Güney, Fatih Kaleci, Sertaç Ercan, Yahya Fidan, Emine Erdal, Rumeysa Gedikli, Muhammet Hamdi Mücevher, Hatice Oğuz Özgür ve Veli Özkurt sunumlarını gerçekleştirdi.

Açılış programının ardından kongre, panel ve oturumlarla devam etti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.