RATEM Güven Tazeledi

RATEM Güven Tazeledi
Kısa adı RATEM olan Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği’nin hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirilen olağan genel kurulu sonucu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, güven tazeledi. Gürsoy’un yeni yönetiminde Konya’da yayın yapan Net Radyo Sahibi Mustafa Öztürk İşler de yer aldı.

Radyo ve televizyon yayıncılığının en büyük çatı örgütü olan RATEM’in İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen olağan genel kuruluna üyeler yoğun ilgi gösterdi. Kongrede, sektörün sorunları masaya yatırıldı ve önümüzdeki süreçle ilgili hedefler paylaşıldı. Daha sonra iki liste halinde gidilen ve çekişmeli geçen seçim sonucu, mevcut başkan Yusuf Gürsoy, güven tazeledi.

Yusuf Gürsoy’un Başkan seçildiği RATEM’de yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

“Ahmet Akçakaya, Hasan Kırağı, Banu Genç, Murat Karaman, Necmi Aydın, Mehmet Aydın Şerbetçioğlu, Zafer Beyaz, Ahmet Atılmış, Bülent Özgür, Zafer Büyü, Yavuz Erdem, Sadettin Arslan, İlhan Yalçın, İdris Taş, Zehra Efsun Tekyeten, Mustafa Öztürk İşler, Ömer Faruk Hamurcu, Hüseyin Sümer, Adnan Onay, İbrahim Törer, İbrahim Toru ve İsmail Adıyaman.”

RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy, yaptığı konuşmada, genel kurula katılan tüm üyelere teşekkür ederek, kendilerine güven duyan hiçbir üyenin güvenini boşa çıkarmayacaklarını, yeni dönemde üzerinde çalıştıkları ve sektörün sorunu haline gelen tüm konulara daha da fazla zaman ayırarak çözüm bulacaklarını ifade etti.

RATEM

Radyo televizyon yayıncılığının sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'ndan kaynaklanan hakların takibi ve korunması amacıyla 2001 yılında kurulan RATEM, kuruluşunu takiben, radyo televizyon yayıncılarını aynı çatı altında birleştirdi. Gerçekleştirdiği proje faaliyetlerle sadece üyelerinin değil, hem ulusal hem de bölgesel ve yerel yayıncıların desteğini alarak tüm yayıncılık sektörünün sesi olmayı başardı.

Ülkemizde, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) karasal ortamda yayın yapmak üzere lisans başvurusunda bulunan 23 ulusal, 16 bölgesel ve 213 yerel olmak üzere toplam 252 televizyon kuruluşu ile 36 ulusal, 102 bölgesel ve 952 yerel olmak üzere 1090 radyo kuruluşu mevcut. Bu radyo ve televizyon kuruluşlarından 800'ü RATEM üyesi.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.