Sahte Polis ve Savcılara Dolandırılmaktan Son Anda Kurtarıldı

Sahte Polis ve Savcılara Dolandırılmaktan Son Anda Kurtarıldı
Telefonda kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişilere dolandırılmaktan son anda polis kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, kendilerini telefonda polis ve savcı olarak tanıtarak isimlerinin terör örgütlerine karıştığını söyleyip vatandaşlardan para isteyen dolandırıcıların hedefinde bu kez Konya’da yaşayan bir vatandaş vardı. Şüpheli, vatandaşın parasını almak üzereyken ekiplerce suçüstü yakalandı.

Konya’da yaşayan 75 yaşındaki M.G. dolandırıcıların hedefindeki isim oldu. M.G.’yi arayarak adına telefon hattı çıkarılarak kredi çekildiği ve çekilen kredinin terör örgütlerine aktarıldığını söyleyen şüpheli, vatandaşın adının para karşılığında temize çıkarılabileceğini söyledi.

Polisi Aradı, Şüpheliyi Suçüstü Yakalattı

Şüpheli, M.G. isimli vatandaşı parasını çekmeye ikna etti. Sonrasında bankada biriktirmiş olduğu parasını çekti. Şüpheliye parayı teslim etmeden önce polisi arayarak durumu anlattı, ardından şüpheliyle buluşmaya gitti. Parayı teslim edeceği esnada Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler şüpheliyi suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.

2.6 Milyon Lirası Kurtarıldı

75 yaşındaki vatandaşın 2 milyon 600 bin lira değerindeki yaklaşık 85 bin Eurosu dolandırıcının eline geçmeden kurtarıldı. Şüpheli Engin Ş.(32) gözaltına alındı ve gerekli işlemlerin yapılması için emniyete götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.