Şehit Ahmet Erol Camii İbadete Açıldı

Şehit Ahmet Erol Camii İbadete Açıldı
Seydişehir Belediyesi tarafından arsa tahsisi yapılan, dernek yönetimi ve hayırseverlerin desteği ile inşası tamamlanan Şehit Ahmet Erol Camii’nin açılışı gerçekleştirildi.

Seydişehir’de Şehit Yaşar Kocabaş Caddesi üzerinde yapımı tamamlanan Şehit Ahmet Erol Camii'nin açılışı gerçekleştirildi.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesi kırsalında 18 Haziran 2017 tarihinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Uzman Çavuş Şehit Ahmet Erol, vasiyeti üzerine memleketi Seydişehir’in İncesu Mahallesi’nde toprağa verilmiştir.  Şehidin isminin verildiği Şehit Ahmet Erol Camii’nin temeli geçen yıl mart ayında atılarak yapımına başlanmıştı.

Caminin açılış töreninde konuşan Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, ihtiyaca cevap verecek bir caminin yapımının tamamlandığını belirtti.

İlçe Müftüsü Adem Bebek ise gelişen nüfus yoğunluğu nedeniyle yetersiz kalan Adil Cami yerine yenisinin yapıldığını dile getirerek, Şehit Ahmet Erol Camii’nin 20 ay gibi kısa bir sürede yapımının tamamlandığını söyledi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal da Müslüman bir beldede, Müslüman olarak dünyaya gelmek ve İslam’ın mührü olan bu kubbelerin altında Yüce Allah'a ibadet etmenin büyük bir şans olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Kalkınma sadece maddi kalkınma ile olmuyor. Fabrikalar, yollar, parklar , bahçeler yapmakla olmuyor. Kalkınma maddi ve manevi kalkınmanın birlikte gitmesi ile oluyor. Manevi kalkınmada insanların imanlı, inançlı ve dürüst bir şekilde toplumda yaşamalarını gerektiriyor. Bu olduğu zaman zaten maddi kalkınma kendiliğinden geliyor. Bunun için bu iki kalkınmayı birlikte götürmemiz gerekiyor. Bunların mührü, temeli, göstergesi camilerdir. Camiler bir medeniyetin, bir kültürün, eğitimin kaynağıdır. İslam toplumunun başlangıcında devlet işlerinin birlikte yürütüldüğü bir mekandır. Bu nedenle sahip çıkmamız, manevi kalkınmayı buradan başlatmamız gerekiyor.”

Seydişehir'de maddi hizmetlerin dışında, manevi kalkınma noktasında ne varsa imkanları ölçüsünde destek oldukları kaydeden Başkan Tutal, “9 bin 200 metrekare camilerimize, kuran kurslarımıza arsa tahsisinde bulunduk. Bunlardan bir tanesi ise çok güzel bir mekan olan Seydişehir'e yakışan bu camimiz oldu. Gurur duyduk kısa bir zamanda Seydişehirlilerin desteği ve katkısı ile yapıldı” diye konuştu.

Eski AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan da, Şehit Ahmet Erol'un annesi ve babasını selamlayarak başladığı konuşmasında, “Şehit Ahmet Erol kardeşimizin isminin verildiği caminin açılışını yapacağız. Şehitlerimizin ölümsüz olduğunu rabbimizde buyurdu. Rabbimiz onların ölümü yaşamadığını bize, bir kez daha bu güzel mekanla onların ölümsüz olduğunu gösterdi" dedi.

Şehit Ahmet Erol Camii’nin açılışı protokol üyelerinin camiye yardım yapan kişilere plaket takdiminin ardından kurdele kesimi ve dualarla sona erdi.

Caminin açılışına Cumhuriyet Başsavcısı İzzet Kardoğan, Ağır Ceza Reisi Mehmet Sedat Deveci ,İlçe Jandarma Komutanı Yahya Koca, İlçe Emniyet Müdür Vekili Kasım Özdemir, Beyşehir ve Seydişehir İlçe Müftüleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Cuma namazı çıkışında Şehit Ahmet Erol'un ailesi tarafından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

 

 

(Haber Merkezi9

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.