Selçuk Üniversitesi’nde ‘Akıllı ve Yeşil Kampüs Projesi’ Hayata Geçiyor

Selçuk Üniversitesi’nde ‘Akıllı ve Yeşil Kampüs Projesi’ Hayata Geçiyor
SÜ ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, “Akıllı ve Yeşil Kampüs Uygulama Projesi” kapsamında, SÜ Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’ndeki binalara enerji analizörü kurulum çalışmalarına başladı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, “Akıllı ve Yeşil Kampüs Uygulama Projesi” kapsamında, SÜ Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’ndeki binalara enerji analizörü kurulum çalışmalarına başladı.

Proje yürütücüsü Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gül Nihal Güğül, yaptığı açıklamada SÜ Teknoloji Fakültesi öncülüğünde gerçekleştirilen proje çerçevesinde, yerleşke alanında bulunan 75 binaya 100 adet enerji analizörünün kurulmasının hedeflendiğini söyledi. Projeyle SÜ Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’nde enerji tüketiminin azaltılarak verimliliğin artırılmasını amaçladıklarını ifade eden Güğül, enerji ölçüm ve yönetiminin yapılabilmesi için çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

“Akıllı Bina Yönetim Modülü Prototipi Oluşturulacak”

Projenin Selçuk Üniversitesinin “Akıllı ve Yeşil Kampüs” statüsüne yükselebilmesinde önemli katkı sağlayacağını belirten Güğül, şunları kaydetti: “Ölçülen veriler ve geliştirilecek yazılımlarla gerekli analizler yapılarak verimlilik uygulama noktaları belirlenecek. Proje, kullanıcılara gerçek zamanlı bilgi sağlayan enerji tüketimini ölçmek için merkezi bir platform içerecek. Projenin ilk etabında, ‘Yeşil Kampüs’ başlığı altında, kampüs yerleşkesinde belirlenecek binalarda elektrik tüketim ölçümleri yapılacak. ‘Akıllı Kampüs’ başlığında ise farklı parametre ve sensörlerle ‘Akıllı Bina Yönetim Modülü’ prototipi oluşturulacak. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilecek olan yazılımlarla enerji yönetiminde bölge ve ülke ölçeğinde rol model oluşturulması hedefleniyor. Proje kapsamında yazılım geliştirme çalışmasının da öğrencilerimize mesleki yetkinliklerinin kazandırılmasında büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu projenin hayata geçmesinde büyük emekleri olan Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin’e proje ekibi olarak teşekkür ederiz.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.