“Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” Projesi

“Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” Projesi
Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Konya’nın en büyük kültür projesi “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonunun 2. Etabı başladı.Çanakkale’ye giderek tarihi mekanları geziyor

Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Konya’nın en büyük kültür projesi “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonu kaldığı yerden devam ediyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonu 2.etabı hakkında yerel ve ulusal basın temsilcilerine bilgilendirme yaptı.

2016 yılında başlatılan organizasyon kapsamında 12 bin 100 kişi havayolu aracılığıyla ecdadla buluşturuldu. 2. Etabına başlanılan organizasyonda 8 bin 454 öğrenci Çanakkale’ye götürülecek. Lise 11.sınıf öğrencileri, 102 yıl önce vatan toprağını işgal etmek isteyen düşmanlara karşı verilen mücadeleye ev sahipliği yapan Çanakkale’yi bir gün boyunca gezme ve tarihi yerinde yaşama fırsatı bulacak. Bu yıl ile birlikte toplamda 20 bin 514 kişi Çanakkale'ye gidecek.

Ecdadımızın Şehadet Duygusunu 15 Temmuz Akşamı Bir Kez Daha Gördük
Çanakkale'nin gençlerin öğrenmesi, yaşaması ve gelecek nesillere aktarması gereken önemli bir nokta olduğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bir önceki yıl başlamıştık Çanakkale programına hakikaten zor, meşakkatli, uzun süre uğraştıran bir iş ama 15 Temmuz'u yaşayınca aslında yaptığımız işin doğru ve gerekli olduğuna hepimiz şahitlik etmiş olduk. Çanakkale 1915'te atalarımızın bir kahramanlık destanı gözünü kırpmadan nasıl cepheden atladıklarına şahitlik ettiğimiz bir destan. Aynı duyguları 1071 Malazgirt Zaferinde de görüyoruz. Ecdadımız Anadolu'yu fethetmek için kendisinden kat be kat güçlü orduların karşısına çıkarken hep şehadet duygusuyla ve cihat duygusuyla hareket etmiş. Aynı duyguyu biz 15 Temmuz akşamında da gördük. gençlerimiz, çocuklarımız, milletimiz nasıl vatan tehlikeye girdiğinde geri kalan her şeyin teferruat olduğunu görerek sokaklarda, meydanlarda yerlerini aldılar. Belki hepimizin eleştirdiği ne olacak bu gençliğin hali dediğimiz gençlerimiz hepimizden önce davrandılar ellerine bayraklarını alarak hepimize büyük bir gurur yaşattılar. Özellikle sonradan çıkan görüntülerde vatanı milleti için meydanları doldurduklarına, kurşunların önüne kendilerini siper ettiklerine hepimiz şahitlik etmiş olduk" dedi.

20 Bin 514 Kişi Çanakkale'yi Görmüş Olacak
Başkan Altay sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Geçen yıl olağanüstü şartlardan dolayı bu proje gerçekleştirilemedi. Projeye başlarken ifade ettiğimiz gibi Selçuklu'da lise 2'ye giden tüm çocuklarımızı Çanakkale'ye götürmeyi hedefliyoruz diye yola çıkmıştık. İlk yıl 12 bin 100 gencimiz Çanakkale'ye gitti. tabi geçen yıl 10. sınıflar gidemediler ve 11. sınıf oldular bu yıl onun için 11.sınıfları götürüyoruz sonbahar sezonunda. İnşallah bu yıl 8424 gencimiz toplam 39 seferde Çanakkale'ye seyahat etmiş olacaklar. Bugün ilk sefere başladık şu an uçağımız Çanakkale'ye indi şu an otobüsteler ve Gelibolu'ya geçmek için feribota doğru gidiyorlar. Bu yıl ile birlikte toplamda 20514 kişi Çanakkale'ye gitmiş olacak. İnşallah bundan sonra her yıl bahar ayında tüm 10.sınıfları götürecek şekilde organizasyon yapıyoruz bu aslında bir ara dönem olmuş oldu ama 10.sınıflara verdiğimiz sözü tutmuş olduk. Bugün başlayan projemiz 30.11.2017 tarihinde sona erecek ve 39 sefer yapılacak.

Çanakkale seferine çıkacak okulumuzda görevlendirdiğimiz tiyatro ekibi Çanakkale Destanının Ruhunu Okullarda Çanakkale’ye gitmeden Sınıflara aniden girmek suretiyle 10 dakikalık kısa bir oyun sergiliyor ve öğrencilerimizi o atmosfere hazırlıyor. 2.ayağı Çanakkale’de gerçekleşen tiyatro oyununda öğrenciler ecdadımızın yazdığı destanı tam anlamıyla yaşayacaklar.

Programımız her sabah 05:45’te Belediyemiz ana binası önünde toplanılarak 06.00’da havaalanına hareket edilecek şekilde olacak. 07.30’da Konya’dan –Çanakkale’ye uçuş gerçekleştirilmektedir. Feribotla Gelibolu yarımadasına geçilerek feribotta simit ve çay ikramı yapılmaktadır. Öğrencilerimiz aynı gün hava yolu, deniz yolu ve kara yolu kullanarak farklı bir hava teneffüs edecekler. Rehber seçimini özel olarak yaptık çünkü orada kahramanlık duygusu ve Çanakkale bilincini çocuklarımıza aktarmak gerekiyor."

Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a bu tür kültürel faaliyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum diyen Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer,"Şehirde de Çanakkale programları başladıktan sonra çok iyi geri dönüşler ve bir hava oluştu. özellikle genç kardeşlerimiz, öğrencilerimiz Çanakkale programına katılma noktasında yoğun bir ilgi ve alaka gösterdiler. Sonrasında bir müddet ara vermek zorunda kalmıştık hepinizin malumu. Bugün baktığımızda gençlerimizin gündeminde ekonomi,spor, gelecek kaygıları gibi güncel meseleler var ama 15 Temmuzda özellikle gençlerimiz gördü ki bizi biz yapan değerlerimizin ortaya kalkmaya başladığında tüm bu gündemler hiçbir anlam ifade etmiyor. Bu yüzden gençlerimizin milli değerlerimizi ve destanlarımızı çok iyi kavramaları ve sürekli sıcak tutmaları mecburiyeti ve zorunluluğu anlaşıldı. Bu sebeple 15 Temmuz sonrası bu Çanakkale programının daha anlamlı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Selçuklu Belediyemiz ile birlikte çok güzel projelere imza atıyoruz diyen Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, "Selçuklu Belediyesinin verdiği hizmetler hepinizin malumu, SEDEP, Çanakkale etkinliği ve buna benzer diğer projelerle çok güzel hizmetler ürettiğini hepiniz biliyorsunuz. Bu projeler arasında en önemlilerinden biri "Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonu. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin Çanakkale'yi tüm yönleriyle okuyabilen bir şuurda, bir bilinçte olması son derece önemli. Selçuklu Belediye Başkanımıza ve ekibine bu projeyi gerçekleştirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Basın toplantısı sırasında Çanakkale'ye ilk uçuşu yapan kafile ile canlı bağlantı yapan Başkan Altay, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.