Selçuklu’ya 8 Yılda 306 Milyonluk Rekor Yatırım

Selçuklu’ya 8 Yılda 306 Milyonluk Rekor Yatırım
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan park ve yeşil alan yatırımları ve projelerini "İlk Günkü Aşkla" tanıtım programı ile anlattı

Selçuklu Belediyesi tarafından Selçuklu' nun yaşam kalitesine katkı sunan park ve yeşil alan yatırımları ve projelerinin anlatıldığı "İlk Günkü Aşkla" tanıtım lansmanı yapıldı. Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleşen programda Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu'nun park ve yeşil alan yatırımlarını ve hayata geçecek yeni projeler hakkında bilgi verdi. 

Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu'daki yeşil alan miktarını 7 milyon 836 bin 228 metrekareye yükselterek bu alanda ulaşılması güç bir rekor kırdıklarını söyledi.

Selçuklu’nun nefes almasına katkı sağladıklarını ifade eden Başkan Altay, "Selçuklu Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılan  Selçuklu Baraj Park, Kelebekler Vadisi Parkı, Şehit Savcı Hakan Kılıç Parkı gibi büyük parkların yanı sıra mahalle parkları, çocuk parkları ve pasif yeşil alanlar ile ilçenin yeşil dokusuna katkıda bulunuyoruz. Bu çalışmaların yanı sıra mahallelerimize 505 oyun grubu ve fitness alanı yaptık. Yine 3 milyon 800 bin TL'lik bedelle 47 noktadaki çocuk oyun gruplarının zeminini hijyen, insan sağlığı ve estetik açısından daha kullanışlı olan EPDM dökme kauçuk uygulama ile kapladık" dedi.

Selçuklu’da yeşil alanın yanı sıra ağaçlandırma faaliyetlerine de büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Altay, "Bugüne kadar 258 bin 267 fidanı toprakla buluşturduk. 73 bin metrekare alan ile Konya’nın en modern fidanlığı hizmete açıldı. Yeşil alan ve park çalışmalarında kullanılan peyzaj malzemelerinin yer aldığı fidanlıkta; 143 çeşit olmak üzere, 40 bin adet boylu saksılı, 100 bin adet çalı ve süs bitkisi bulunuyor. Fidanlıkta belediyenin yeşil alan ve park çalışmalarında kullanılan peyzaj malzemeleri üretiyoruz" dedi.

Selçuklu Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşları ve birçok kurumla işbirliği içinde çocuklara doğa ve ağaç sevgisini aşılamak için doğa dostu projeler yürüttüğünü ifade eden Başkan Altay, bu kapsamda düzenlenen tohumdan fidana, lale fotoğraf yarışması, fidan dikim etkinlikleri, doğa bilim şenliği ve SEDEP kalemim yeşeriyor etkinlikleri hakkında bilgiler verdi.

Camilerin Çevresi Düzenleniyor

Selçuklu'da yapımı devam eden projelere de değinen Başkan Altay, "30 farklı bölgemizde park çalışmamız devam ediyor. Ayrıca 8 mahallemizde mevcut parklarda peyzaj düzenlemesi yapılırken 22 farklı bölgemizde hem yeni park yapımı hem de revize çalışmalarını sürdürüyoruz. Cami bahçeleri düzenlemesi kapsamında da 21 caminin bahçe düzenleme işini tamamladık. Bu yıl 10 caminin daha bahçe düzenleme işine devam ediyoruz" diye konuştu.

Selçuklu'da yeni dönemin yeşil alan ve park hedeflerinden söz eden Başkan Altay, "Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Selçuklu Şehir Korusu ve Sille Baraj Park Dev Macera Parkı hakkında bilgi verdi.  Yeni projelerin Selçuklu' da yeni bir soluk getireceğini ifade eden Başkan Altay sözlerini şu şekilde sürdürdü;

Selçuklu’ya Müjde, Selçuklu Şehir Korusu

Sille yolu mühimmat deposunun bulunduğu alana projelendirilen Selçuklu Şehir Korusu 893 bin metrekaresi orman alanından kiralanmak üzere yaklaşık 2 milyon 500 bin metrekare alan üzerine imal edilecek. Şehir Korusunda kır kahvesi, kır lokantası, çocuk oyun alanları, spor sahaları(futbol-basketbol-voleybol-tenis) kamelyalar, seyir terasları ve otopark bulunacak. Bu bölgede ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.

 Sille Baraj Park Dev Macera Parkı

İlkini Kelebekler Vadisi Parkına kazandırdığımız ve her yaş grubundan hemşehrimizle, heyecan ve adrenalin tutkunlarının büyük beğenisi kazanan Macera Kulesinin ikincisini Sille Baraj Park’a kazandıracağız.     Birbirinden farklı denge parkurlarından oluşan kulede her biri farklı bir heyecan taşıyan halat, ahşap ve ip üzerinde yürüme gibi denge sporları yapılabilecek. Macera Kulesine ek olarak; halatlı tırmanma parkuru, altıgen iki kule oyun grubu, ahşap halatlı salıncak, tırmanma taşı gibi farklı sportif alanlarının yer alacağı dev macera parkı 3 milyon 634 bin 400 TL'ye mal olacak. 

Selçuklu'da 2009 yılından bugüne kadar yapılan yeşil alan faaliyetlerini sayısal verilerle açıklayan Başkan Altay," 2009 yılında toplam 160.184 metrekare ile başladığımız yeşil alan faaliyetlerini 2016 yılında 2.142.556 metrekareye yükselttik. Selçukluda yaptığımız bu hizmetlerle hemşehrimizin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Hemşehrilerimizin "İyi ki Selçuklu'da yaşıyorum" demeleri için güler yüzlü, güvenilir ve gayretli belediyecilik anlayışımızla 8 Yılda gerçekleştirdiğimiz 306 milyon 310 Bin TL’lik park ve yeşil alan yatırımı ile  Selçuklu'yu Türkiye'ye model hale getirdik" dedi.

Başkan Altay, programın sonunda 28 Ekim 2017 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifi ile gerçekleştirilecek ve Selçuklu Kongre Merkezi'nin de aralarında yer aldığı toplu açılış töreni için tüm vatandaşları Mevlana Meydanı'na davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.