“Seyyar Sandık” İçin Başvuralar Başladı

“Seyyar Sandık” İçin Başvuralar Başladı
Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı: “Engelli vatandaşlarımızın evlerine kadar getirilen ‘seyyar sandık’ta oy kullanmak için müracaatlarını 17 Ocak tarihine kadar yapmaları gerekiyor”

Engelli vatandaşların oy kullanımında kolaylık sağlamak için yürürlüğe giren “Seyyar Sandık” için başvuruların bugünden itibaren 17 Ocak tarihine kadar yapılması gerektiği bildirildi.  

Hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin bir yakını tarafından "www.ysk.gov.tr" internet adresinden temin edilecek "seyyar sandık kurulu talep formu" ile bugünden itibaren 17 Ocak tarihine kadar ilçe seçim kurulu başkanlığı veya buraya gönderilmek üzere muhtarlıklara başvuru yapılması gerektiği hatırlatıldı.

Başvuru için engelli vatandaşların aile hekimlerinden rapor almaları gerekiyor.

Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “31 Mart’ta gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimlerinde oy kullanacak ancak engeli nedeni ile sandık başına gidemeyen engelli vatandaşlarımız “seyyar sandık”ta oylarını kullanabilecek. Engelli vatandaşlarımızın seyyar sandıkta oy kullanmaları için gerekli olan talep formunu tarafından "www.ysk.gov.tr" internet adresinden temin ederek bağlı bulundukları aile hekimlerine müracaat etmeleri gerekiyor. Engelli vatandaşlarımızın evlerine kadar getirilen ‘seyyar sandık’ta oy kullanmak için müracaatlarını 17 Ocak tarihine kadar yapmaları gerekiyor. Sandık başına oy kullanmak için gidemeyecek durumda olan engelli kardeşlerimizin vatandaşlık görevi olan oy kullanımı için yapılan bu kolaylığı kullanmaları doğru olandır “ diye konuştu.

Mıhçı, ayrıca “Sandık başına engelleri nedeni gidemeyecek olan kardeşlerimizin, bu konuda hassas davranacaklarına inancım tam” ifadelerini kullandı.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.