Şireci: “Mağduriyetler giderilmeli”

Şireci: “Mağduriyetler giderilmeli”
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Süleyman Erden Şireci, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin kamu yararı için devlet kurumlarında Harita/Geomatik Mühendisliği kontenjanlarının artırılmasına ilişkin başlattığı imza kampanyasını desteklediklerini açıkladı.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Süleyman Erden Şireci, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) kamu yararı için devlet kurumlarında Harita/Geomatik Mühendisliği kontenjanlarının artırılmasına ilişkin başlattığı imza kampanyasını desteklediklerini bildirdi.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Kamu yararı için devlet kurumlarında Harita/Geomatik Mühendisliği kontenjanlarının artırılmasına ilişkin imza kampanyası başlattı.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Konya Şubesi de başlatılan imza kampanyasına destek vererek üyelerini ve meslektaşlarını kampanyaya destek olmaya davet etti.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Süleyman Erden Şireci, yaptığı açıklamayla, kamu yararı için devlet kurumlarında Harita/Geomatik Mühendisliği kontenjanları artırılması gerektiğine dikkati çekti.

Şireci, “Harita/geomatik mühendisliği mesleği; insan-toprak ilişkileri bağlamında mühendislik, hukuk ve sosyoloji bilimlerinin entegrasyonu ve uzmanlığına sahip, mülkiyet gibi önemli bir kavramın korunması ve geliştirilmesine yönelik hizmetler sunan temel bir mühendislik alanıdır. Bu yönüyle ülkemizdeki imar, kamulaştırma, gayrimenkul değerleme, kadastro, toplulaştırma faaliyetleri gibi kritik arazi-arsa yönetim faaliyetlerinin yanında; coğrafi ve mekânsal bilgi sistemlerinin oluşturulması ve yönetilmesi; yol, köprü, baraj, tünel, bina, altyapı tesisleri gibi birçok mühendislik yapısının inşası; uzay ve uydu bazlı sistemler ile lazer tarama teknolojilerinin çok yönlü kullanılması noktasında dijital yaşamın her noktasında konumsal bilgiye dayalı hizmetler sunan kritik bir meslek disiplinidir. Böylesi geniş bir sorumluluk alanına sahip ve kuşkusuz herkesin yaşamına dokunan harita/geomatik mühendisliği hizmetlerinden ülke ve toplum yararı gereği daha fazla yararlanılması gerektiği ortadadır. Ancak son yıllarda Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanları ile yapılan kamu personeli atamaları ile kamu kurumlarında mesleğimizi ifa etmek isteyen pek çok meslektaşımız ciddi mağduriyetler yaşamaktadır. Birçok kamu kurumunda harita/geomatik mühendisi ihtiyacı olmasına rağmen KPSS puanları ile alım yapılmamakta ve bundan dolayı kamu kurumlarındaki işleyişte de sorunlar yaşandığı bilinmektedir” ifadelerini kullandı.

“MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ”

Son yıllarda çok sayıda Harita Geomatik Mühendisliği mezunlarının atama beklediğine dikkati çeken Şireci, şunları kaydetti:

“Kamu kurumlarının son yıllarda talepte bulunmalarına rağmen ekonomik kriz sebebiyle genel bütçeden pay alamaması dolayısıyla harita/geomatik mühendisi alımı yapamamaları ve bazı kurumların hizmet alımı yöntemiyle personel çalıştırarak işlerini yürütmeye çalıştıkları ise gerek Odamızın gerekse işsiz gençlerimizin kurumlarla yaptığı görüşmeler neticesinde bilinmektedir. Tüm bu durumlar harita/geomatik mühendisliği eğitimi alarak mezun olmuş ve KPSS`de gerekli puanları alarak kamu kurumlarında görev almayı bekleyen çok sayıdaki harita/geomatik mühendisini mağdur ettiği gibi kamu kurumlarının ve dolayısıyla toplumun harita/geomatik mühendisliği hizmetlerinden yeteri kadar yararlanamaması sonucunu doğurmaktadır. Harita/geomatik mühendislerinin mağduriyetine ve haksızlık yaşamasına neden olan tüm bu sebepler dolayısıyla başta DSİ, KGM, TCDD, OGM, DKMPGM ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kurumları olmak üzere mesleğimize ihtiyaç duyulan ilgili tüm kamu kurumlarındaki harita/geomatik mühendisliği kadro sayısının artırılması, KPSS puanları ile atamaların yapılması ve de mülakat yöntemiyle değil merkezi atama ile alımların yapılması umuduyla iş ve çalışma hakkına erişmek isteyen binlerce mağdur genç insanın sesini duyurmak adına genel merkezimiz tarafından başlatılan imza kampanyasını destekliyor, üyelerimizden ve meslektaşlarımızın da bu konuya gereken desteği vermeleri bekliyoruz.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.