Süleyman Akkuş: ‘Sorunların Çözümü Noktasında Odamızın Pasif Kaldığını Gördük’

Süleyman Akkuş: ‘Sorunların Çözümü Noktasında Odamızın Pasif Kaldığını Gördük’
Meslekte Hareket Grubu olarak Konya Emlakçılar Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan Süleyman Akkuş, “Sorunların Çözümü Noktasında Odamızın Pasif Kaldığını Gördük” dedi.

Meslekte Hareket Grubu olarak Konya Emlakçılar Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan Süleyman Akkuş, “Sorunların Çözümü Noktasında Odamızın Pasif Kaldığını Gördük” dedi

Süleyman Akkuş, Konya’da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 20 yaşında başladığı emlak sektöründe 33. Yılını doldurmak üzere olduğunu belirterek, Meslekte Hareket Grubu olarak Konya Emlakçılar Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Akkuş, neden aday olduğunu ise şöyle açıkladı: “Sektörümüzün birtakım sıkıntılar içerisinde bulduğunu ve çözüm noktasında odamızın pasif kaldığını gördük. Meslektaşlarımızı odamıza üye olmaya davet edeceğiz. Kapıcı, bakkal, sebzeci gibi kişiler emlak işi yapmaktadırlar. Bu gibi kişileri Ticaret İl Müdürlüğümüze şikayet edeceğiz.

Konya Tapu binasında vatandaşların harçlarını yatırabildiği bir devlet bankası bulunmaktaydı ancak taşındı. Tapunun bahçesinde bulunan banka ATM'leri nin çoğu zaman arızalı ve yetersiz sayıda olmasından dolayı oluşan mağduriyetin giderilmemesi, herkesin internet bankacılığını kullanamaması, taşınan devlet bankasının yerine bir yeni banka şubesinin açılması elzem olmuştur. Yeni bir banka şubesinin açılmasını vadediyoruz.”

 

“Odamız Emlakçı Arkadaşlarımıza Her Türlü Desteği Verecek”

 

Tapu müdürlüklerinde ki bazı sorunlara da değinen Akkuş, “ Tapu Müdürlüklerindeki tüm hizmetleri yeterince alıyoruz, lakin bazı işlemlerde sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntı bazı ilçelerimizde çözümleri uzun sürebiliyor. Oda olarak güler yüzle hizmet eden tapu memurlarına teşekkür eder, problemsiz memnun ayrılmasını sağlamak için odamız emlakçı arkadaşlarımıza her türlü desteği verecektir.

Meslektaşlarımızın kullanmakta olduğu branda ve afişlerin Konya'daki fiyatları yüksek olduğundan ötürü şehir dışında daha ucuza yaptırıldığını gözlemliyoruz. Odamız olarak branda ve afiş fiyatlarının düşürülmesi için gerekli görüşmeleri yapacağız” diye konuştu.

Odamızda mesleki konularda meslek içi eğitim ve seminerler verilmektedir. Arkadaşlarımızın da bu eğitim ve seminerleri alabilmesi için hem Konya’daki otellerde hem de Antalya’da tatil ve eğitim kampı şeklinde programlar düzenlenecektir. Tüm meslektaşlarımız bu programlara katılımlarını sağlayacağız.

 

“Birini Yenmek Çok Kolaydır, Asıl Zor Olan Birini Kazanmaktır”

 

“Odamız üyesi olan ama seslerini ve dertlerini bir türlü duyuramayan kuyumcu, gümüşçü ve eski ev eşyası ticaretiyle uğraşan arkadaşların sorunlarını gerekli mercilerle görüşeceğiz. Arkadaşların da bir meslek odalarının olduğunu bilmelerini isteriz” diyen Akkuş, şöyle devam etti:

“Meslektaşlarım, bu oda bizim, birlikte hareket edersek aşamayacağımız dağ yoktur. Odamıza içinde lokali bulunan geniş, ferah bir bina temin edilmesini sağlayacağız. Bir düşünürün de dediği gibi; “Birini yenmek çok kolaydır, asıl zor olan birini kazanmaktır. Biz de, Meslekte Hareket Grubu olarak tüm üyelerimizle birlikte hareket ederek birilerini kazanacağız. Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi ‘Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışacağız.”

 

 (MÇ/Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.