Taşkıran: ‘Dezenformasyon Sistematik Yalandır, Bilgi Terörizmidir’

Taşkıran: ‘Dezenformasyon Sistematik Yalandır, Bilgi Terörizmidir’
CİB Konya Bölge Müdürü Taner Taşkıran, “Dezenformasyon yalanın hilenin aldatmanın sistematik olarak işlenmiş halidir, sistematik yalandır. Bilgi terörizmidir. İnsan hakkı ihlalidir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı (CİB) Konya Bölge Müdürü Taner Taşkıran, “Dezenformasyon yalanın hilenin aldatmanın sistematik olarak işlenmiş halidir, sistematik yalandır. Bilgi terörizmidir. İnsan hakkı ihlalidir" dedi.

Konya Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde CİB ile Medya Derneği'nin birlikte yürüttüğü ‘Yerel Medya Buluşmaları-2022’ projesi çerçevesinde, yerel ve ulusal medya temsilcilerine ‘Dezenformasyonla Nasıl Mücadele Edilir?’ konulu panel gerçekleştirildi.

‘Dezenformasyon Sinsidir, İnsan Aklının Kör Noktalarını Kullanır’

CİB Bölge Müdürü Taner Taşkıran, panelin açılış konuşmasında, “Dezenformasyon yalanın hilenin aldatmanın sistematik olarak işlenmiş halidir. Dezenformasyonda kasıtlı çarpıtma vardır. Sinsidir, insan aklının kör noktalarını kullanır. İnsan iradesini belli bir amaca dönük, işgal etme, yönetme, yönlendirme amacı ve saikiyle hareket eder. Dezenformasyon başka bir ifadeyle sistematik yalandır. Bilgi terörizmidir. İnsan hakkı ihlalidir” ifadelerini kullandı.

“Dezenformasyon vatandaşlarımızın en temel hakkı olan doğru bilgiye ulaşmasının önündeki en büyük engeldir” diyen Taşkıran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her bir yurttaşımızın doğru bilgiye, doğru habere erişme hakkı vardır. Dezenformasyon bu hakka açıkça yapılmış bir saldırıdır. Dezenformasyonla mücadele etmek bir milli güvenlik meselesidir.  Vatandaşlarımızın doğru bilgiye erişme hakkı, bilgi terörizmine kurban edilemez. Bilgi terörizmi klasik terörizm faaliyetlerinden daha tehlikelidir. Sinsidir, yayılma gücü ve hızı daha yüksektir.”

Daha sonra panelde katılımcılar sunumlarını gerçekleştirdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.