Tekin: “Yüzde 2 Sendika Barajı Uygulaması İptal Edildi”

Tekin: “Yüzde 2 Sendika Barajı Uygulaması İptal Edildi”
Yeni Sendika Eskişehir İl Başkanı Abdulbaki Tekin, yüzde 2 sendika barajı uygulamasının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini duyurdu.

Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Yeni Sendika) Eskişehir İl Başkanı Abdulbaki Tekin, yüzde 2 sendika barajı uygulamasının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini duyurdu.

Yeni Sendika olarak ‘Yüzde 2 Sendika Barajı uygulamasının Anayasa, sendikal kanunlara ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu söylediklerini belirten Tekin, yaptığı açıklamada, “Bu konunun haksızlığını ve hukuksuzluğunu yaklaşık 1 yıldır her ortamda haykırdık. Nihayet bugün çalışanların sendika tercihlerine ipotek koyan yüzde 2 baraj uygulaması Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Çalışanlara bu kötülüğü yapan sendika ağaları kaybetti. Yeni Sendika’nın inançlı, ilkeli, tutarlı, dürüst, vizyoner ve yenilikçi sendikacılık anlayışı kazandı. Vefakar ve cesur Yeni Sendika üyeleri kazandı” ifadelerini kullandı.

“Haydi! Yeniden başlıyoruz” diyen Tekin, “Kucaklaşacak, kucaklaştıracak. Türkiye’nin dört bir yanında dalga dalga büyüyeceğiz. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.