TOBB Konya İl Genç Girişimciler Kurulu’nda Görev Değişimi

TOBB Konya İl Genç Girişimciler Kurulu’nda Görev Değişimi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konya İl Genç Girişimciler Kurulu 5. Dönem Görevi Devraldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konya İl Genç Girişimciler Kurulu 5. Dönem Tanıtım ve Gala Programıyla yeni ekip görevine başladı.

Konya’da bir otelde gerçekleştirilen TOBB Konya İl Genç Girişimciler Kurulu 5. Dönem Gala Programı’na Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, TOBB Konya İl Genç Girişimciler Kurulu 5. Dönem Başkanı Mehmet Erhan Öncan, TOBB Konya İl Genç Girişimciler Kurulu 4. Dönem Başkanı Mehmet Emin Gürbüz, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve genç girişimciler katıldı.

12ocak-tobb-kto-genc-girisim16.jpg

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-Kerim tilavetiyle başlayan programda 4. Dönem Konya İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı olan Mehmet Emin Gürbüz ve ekibi görevini Mehmet Erhan Öncan’a devretti. 4. Dönem Konya İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mehmet Emin Gürbüz’ün veda konuşmasın ardından Konya İl Genç Girişimciler Kurulu tarafından hazırlanan kısa filmle 1 yıl içerisinde yapılan etkinlikler hatırlatıldı. 5. Dönem Konya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mehmet Erhan Öncan da yeni dönemde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konya’da girişimcilik ve inovasyon kültürünün gelişmesine katkı sağlayacaklarına değinen Öncan, “Girişimcilik kültürünü oluşturma ve Konya’mızda fikirlerin ticarileştiği bir mekan geliştirme hedefindeyiz” dedi.

12ocak-tobb-kto-genc-girisim3.jpg

Öztürk: “Güçlü Olmak Gerekiyor”

KTO Başkanı Selçuk Öztürk ise, genç girişimcilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TOBB Konya Genç Girişimciler Kurulu’na teşekkür etti. Bugün dünyada Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Yemen’de zulümler yaşandığını işaret eden Başkan Öztürk, "Son dönemde bütün bunlara baktığımızda üzülüyoruz, kahroluyoruz. Sadece üzülmek yetmiyor. Engelleyemiyorsak üzüntülerin de bir anlamı yok. Bütün bunları engelleyebilmenin, bu zulümleri, ahlaksızlıkları, düşkünlükleri ortadan kaldırabilmenin bir tane yolu var. Güçlü olmak gerekiyor. Güçlü olmak da ekonomi ile ilgili. Ekonomimizin güçlü olması gerekiyor. Ekonominin gücü de girişimcilerdir, yani sizlersiniz. Eğer sizler bu girişimcilik kültürünü devam ettirebilir ve gerçekten ülkemizi ekonomik anlamda daha güçlü bir noktaya getirebilirseniz, bu dünyada inanın hiçbir tanesi olmayacaktır. O yüzden belki de sorumluluğu en fazla olan insanlar başta tabii ki bizler olmak üzere salonda bulunan genç kardeşlerimizde olduğunu düşünüyorum. Türkiye ekonomisi son 15-20 yılda yapılan çalışmalarla dünyanın en büyük 20 ekonomisi içerisine girdi. Bu dünyada yaşananların ortadan kaldırılabilmesi için Türkiye ekonomisin ilk 10’a belki de ilk 5’e girmesi gerekiyor. Bu da yine sizlerin omzundadır. Bizlerin belli bir noktaya getirebildiğimiz bu sürekliliğin devam edebilmesi, bu güçlenmenin devam edebilmesi için sizlerin çok daha fazla girişimci olabilmeniz, çevrenizdeki insanları bu süreçler içerisine dahil edebilmeniz, helalinden kazanıp helalinden harcayacak girişimcilerin olmasının bu tip program ve etkinliklerle olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

12ocak-tobb-kto-genc-girisim6.jpg

Bektaş: “Bu Ülkenin Aydınlık Yüzü Gençleriyle Gurur Duyuyoruz”

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş da ülkenin gençleriyle gurur duyduklarını dile getirerek, “Üretiminden sporuna bütün alanlarda genç kalmanın, çağa ayak uydurmanın önemi çok büyük. Hele de son 50 yılda gerek sanayi gerek teknoloji anlamında sosyal hayatta devrim niteliğinde değişimler yaşanıyor. Bu ülkenin aydınlık yüzü gençleriyle gurur duyuyoruz” cümlelerini kullandı.

12ocak-tobb-kto-genc-girisim7.jpg

Özboyacı: “Türkiye’nin En Büyük Potansiyeli Genç Nüfus”

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı ise, asla küçük düşünülmemesi gerektiğini belirterek, “Sadece Konya ile ya da sadece Türkiye ile kendimizi sınırlamamalıyız. Kendimizi sürekli dışarda arıyoruz, bu yanlış. Biz bütün insanlık için ne yapabiliriz sorusunu kendimize sormalıyız. Türkiye’nin en büyük potansiyeli genç nüfus. Batı yaşlanıyor, Türkiye bunu kendi lehine çevirmeli. Gençlerimizi ne kadar nitelikli yetiştirirsek ülkemiz diğer ülkelere lokomotif olacak” diye konuştu.

12ocak-tobb-kto-genc-girisim8.jpg

Özkan: “Gençlerin Bu Motivasyonunu Gördükçe Geleceğe Daha Güvenle Bakıyoruz”

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise Genç Girişimciler Kurulu’nu tebrik ederek, geçmiş dönemde hizmet eden genç girişimcilere teşekkür ederek, görevi devralan 5. Dönem Konya Genç Girişimciler Kurulu’na başarılar diledi.

Genç girişimleri tebrik eden Vali Vahdettin Özkan, “Geçmiş dönemde hizmet etmiş kardeşlerimize yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Yeni görevi devralan kardeşlerimize başarı dileklerimi ifade etmek istiyorum” dedi.

Konya'daki ekonomik değerlerin üstüne yeni değerler katmaya yönelik çalışmaların yapıldığına işaret eden Vali Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlerin bu motivasyonunu gördükçe geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Firmalarımızın; rekabet gücünün arttırılması yönünde iyi bir dayanışma var. Konya'daki sektör çeşitliliği büyük zenginlik. Firmalarımızın rekabet gücünü arttırmak için; hedeflerin olması, bilgi teknolojilerinin ve Ar-Ge'nin çok iyi kullanılması, kurumsallaşma, pazara ve finansmana erişim, hukuki altyapı önemli ama bütün bunların öncesinde çok daha önemlisi bizim toplum olarak iştiyakımızı ve dayanışmamızı diri tutmamız ve bunu gençlere aktarabilmemizdir.”

“Geleceğe Güvenle Bakmamızı Sağlıyor”

Vali Vahdettin Özkan, “Girişimcilik ruhu bireysel kar güdüsüyle yapılanların yanında sosyal sorumlulukları yerine getirmeye de katkı sunmaktadır. Sosyal sorumluluk faaliyetleri medeniyetimizin ayrılmaz bir unsurudur. Bu sorumluluk bazen sivil toplum şeklinde tezahür ederek toplumsal alanı iyileştirmiştir. Bazen de dünyadaki çoğu mazlumlara yardımcı kılmıştır. Bu motivasyonu genç kuşakta, sizlerde görüyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Çevresel değerlerin korunmasına yönelik farkındalığın önemine değinen Vali Özkan, şöyle devam etti: “Şehrimiz büyürken aynı zamanda çevresel değerlerin muhafaza edilmesinin önceleniyor olması geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor. Bu güven daim olsun diyorum. Sizleri tekrar bu dayanışma ve motivasyon içinde görmekten mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.”

12ocak-tobb-kto-genc-girisim14.jpg

Program, 4. Dönem Konya İl Genç Girişimciler Kurulu başkan ve ekibine plaketlerin protokol üyeleri tarafından verilmesin arından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

12ocak-tobb-kto-genc-girisim11.jpg

12ocak-tobb-kto-genc-girisim12.jpg

12ocak-tobb-kto-genc-girisim13.jpg

12ocak-tobb-kto-genc-girisim15.jpg

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.