Turgutoğulları Geniş Çaplı Tanıtıma Hazırlanıyor

Turgutoğulları Geniş Çaplı Tanıtıma Hazırlanıyor
Turgut ve Çevre Köyleri Kalkınma ve Dayanışma Derneği ev sahipliğinde Akşehir’de kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, esnaf ve mesleki oda başkanları, mahalle muhtarlarının katılımıyla geniş kapsamlı istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Turgut ve Çevre Köyleri Kalkınma ve Dayanışma Derneği (TURÇEVDER) ev sahipliğinde Akşehir’de kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, esnaf ve mesleki oda başkanları, mahalle muhtarlarının katılımıyla geniş kapsamlı istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Akşehir’de bir kafede düzenlenen toplantıya Dernek Başkanı Erol Yayla, yönetim kurulu üyeleri, Turgut Oğullarına mensup oda başkanları, mahalle muhtarlarıyla protokol üyeleri katıldı.

TURÇEVDER Başkanı Erol Yayla, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Konya’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerle Turgutoğullarını tanıtmaya çalıştıkların belirterek, “Biz Turgutoğlu olduğumuzu tarihçilerle birlikte ispatlamaya çalıştık. Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi,  Afyon Kocatepe Üniversitesi, Orman Bakanlığı’yla birlikte Turgutoğlu Beyliği konferansı düzenledik. Uluslararası düzenlediğimiz 3 gün sürdü.  Konya’da önümüzdeki aylarda çok geniş katılımlı uluslararası çapta ‘Toyga Alaşenliği’ gerçekleştireceğiz” dedi.

Şenlikle ilgili hazırlıkların sürdüğünü anlatan Yayla, ticarette, siyasette, sosyal hayatta Turgutoğulları’nın katılımını sağlamaya çalışacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Turgutoğulları mensubu mahalle muhtarlarına plaket verildi.

Program günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.