TURİDER’de Başkan Seda Kuşvuran Güven Tazeledi

TURİDER’de Başkan Seda Kuşvuran Güven Tazeledi
Konya Turizm İş Dünyasını Geliştirme Derneği (TURİDER) 2. Olağan Genel Kurulu sonrası Başkan Seda Kuşvuran güven tazeledi.

Konya Turizm İş Dünyasını Geliştirme Derneği (TURİDER) 2. Olağan Genel Kurulu sonrası Başkan Seda Kuşvuran güven tazeledi.

Konya’da TURİDER kurucu üyelerinden bir otelin ev sahipliğinde gerçekleştirilen genel kurulda, Başkanı Seda Kuşvuran kürsüye çıkarak, derneğin kuruluşundan bu yana yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Kuşvuran, sözlerini şöyle sürdürdü: “2017 senesinin sonunda kurulan derneğimiz ilk sene iyi bir yapılanma ile güzel işlere imza attı. Hemen sonrasında gelen pandemi döneminde en ağır sınavını veren meslektaşlarımızla sürekli istişare ile iletişimde kalmaya çalıştık. Pandemi sürecinde katıldığımız toplantılardan çıkan neticeleri üyelerimize aktardık. Üyelerimizin dertlerini sıkıntılarını dinleyerek bunları da yetkili mercilere ilettik. Yine pandemi sürecinde 2020 senesinde Mevlana Kalkınma Ajansı’nın (MEVKA) açmış olduğu 6.dönem teknik destek programı kapsamında ‘Beyşehir Konaklama Sektörü Ön Fizibilete Raporunun Hazırlanması’ projesine hak kazanarak,  başarılı bir şekilde MEVKA ile ortak olarak yürüttük. Yine Konya Valiliğimiz tarafından ‘İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulunun’ yeniden oluşturulması sürecine eşlik ederek, derneğimizin bu kurulda görev almasını sağladık. Üye sayımızın artırılmasına yönelik çalışmalarımızı ve ziyaretlerimizi yaparak yeni dönemde daha güçlü bir TURİDER olması için çalışmalarımızı sürdürdük.”

Yine pandemi sürecinde Konya’nın dijital ortamda tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla belgesel yapımcılarını Konya’da ağırladıklarını belirten Kuşvuran, “Coşkun Bey’in bu seyahatinde çektiği 4 adet Konya belgeseli dijital ortamda ve kendi kanalında çokca seyredildi ve hala tıklanmaya devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Yeni dönemde olağan genel kurula katılan tüm üyelerine ve başkanlık görevini yeniden tevdii eden yönetim kuruluna teşekkür eden Kuşvuran, “Bu dönem; güzel şehrimiz Konya’mıza 12 ay sürdürülebilir turizm anlayışıyla daha başarılı verimli bereketli işler yapabileceğimizi umut ediyoruz. Biz bilinci ile tüm sektör temsilcilerimizin güç birlikteliği ile bölgemize, güzel Konya’mıza ve sektörümüze ve TURİDER’e değer katacağımıza inanıyoruz. Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy tarafından bu senin Mevlana yılı ilan edilmesi ile şehrimizde birçok etkinlik gerçekleşecektir. Biz de TURİDER olarak bu sene yerel yönetimlerimizle iş birlikteliği içerisinde gerekli çalışmalara tam destek olacağız. Mevlana yılı olması sebebiyle kendi ürettiğimiz projelerimiz için çalışmalara hızla başlayacağız. Yeni dönemin Konya turizmine hayırlara vesile olmasını temenni ederim” diye konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.