Türkmenler: ‘Yolunuz Açık Olsun, Allah Ayağınıza Taş Değdirmesin’

Türkmenler: ‘Yolunuz Açık Olsun, Allah Ayağınıza Taş Değdirmesin’
PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Konya Karaman İlleri Hotamış ve Havali Türkmenleri Derneği yöneticileri, “Hemşerimiz emzademiz sayın Ramazan Erkoyuncu’yu seçilmiş olduğu bu ulvi görevinden dolayı sizi Konya Karaman İlleri Hotamış ve Havali Türkmenleri olarak 36 pare köyümüz adına kutluyorum. Yolunuz açık olsun, Allah ayağınıza taş değdirmesin” dedi.

Konya Karaman İlleri Hotamış ve Havali Türkmenleri Derneği, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Konya Karaman İlleri Hotamış ve Havali Türkmenleri Derneği Ahmet Kiraz, “Önder ve öncü Türk çiftçisinin marka yaratan Konya Şeker Fabrikası ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı değerli büyüğümüz hemşerimiz emzademiz sayın Ramazan Erkoyuncu’yu seçilmiş olduğu bu ulvi görevinden dolayı sizi Konya Karaman İlleri Hotamış ve Havali Türkmenleri olarak 36 pare köyümüz adına kutluyorum. Yolunuz açık olsun, Allah ayağınıza taş değdirmesin. Hotamış Havalisi Türkmenleri olarak Türk çiftçisine bugüne kadar önderlik eden Konya Şeker ve Torku Şirketlerine hizmetleri geçen değerli başkan ve yönetim kurullarına teşekkür ediyoruz. Sizlerin de şahsınızda Türk çiftçisine yaptığınız ve yapacağınız hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz, başarılarınızın artarak devam etmesini canı gönülden arzu ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizin nişanı ve göstergesi olarak bu merasim ve kutlamalarımız daim olsun” ifadelerini kullandı.  

“Havalemize destek olmak neyi nerde yapacağımızı istişare ile yapmak hedefimiz ve şiarımız olmalıdır” diyen Kiraz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gün birlik olma günüdür.  Hotamış Türkmenleri olarak yakın tarihimize kadar ilk defa devlet kademesinde devlet adamı bakan düzeyinde devlet katında üst düzey bürokratlarımızla en güçlü dönemde olduğumuzu düşünüyorum. Yine sayın Başkan Ramazan Erkoyuncu’yu kutlama vesilesi ile devletimizden ve hükümetimizden bölgemiz adına, köylerimiz adına birçok talep ve isteklerde bulunuruz isteriz. Bu isteklerimiz imkanlar nispetinde insanımızın yararına olacak şekilde Konya Büyükşehir Belediyesi ile il ve ilçe belediye başkanlarımız tarafından yapılıyor ve yapılmaya da devam ediyor. Yakın ilgi ve alakalarından dolayı büyükşehir belediye başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyoruz. Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’ya, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya da teşekkür ediyoruz. Hotamış havalisi olarak bölgenin canlanması ekonomik olarak güçlenmesi için bizim insanımız da artık para kazanmak istiyor, bizim insanımızda sanayici –tüccar ticaret erbabı olmak istiyor. Hala bu toprakların bekçiliğini yapıyoruz.  Hotamış havalisi olarak otağ kurarız – çadır kurarız- ocak yaparız, şölen ve kurultaylar yaparız, bunlar bizim için olmayacak yapılmayacak işler değil,  bizim Hotamış Türkmenleri olarak hedefimiz kızıl elmamız ne yapıp ne edip şartlar oluştuğundan imkanlar el verdiğinde Hotamış adıyla ilçe kurulmasına kavuşmamış lazım. Bizim bölgemizin canlanması kalkınması ilçe olmamızla başlar ve büyüyerek devam eder diye düşünüyorum ve umudumuz sürsün istiyoruz.  Mavi Tünel ve Hotamış Göletinin artık bitmesini ve bölge çiftçisine fayda vermem ye başlamasını istiyoruz.  Hotamış Göleti’ne gerekiyorsa başka kaynaklar ve havzalardan da su getirilmesi en büyük arzumuzdur.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.