Ukrayna’da Yaralanan Konyalı Gazetecinin Tedavisi Memleketinde Sürüyor

Ukrayna’da Yaralanan Konyalı Gazetecinin Tedavisi Memleketinde Sürüyor
Ukrayna’da Rusya tarafından atılan havan topunun, aracının yanına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Konyalı gazeteci Abdullah Ünver, Türkiye’de ye getirildi ve tedavisine memleketinde devam ediliyor.

Ukrayna’da Rusya tarafından atılan havan topunun, aracının yanına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Konyalı gazeteci Abdullah Ünver, Türkiye’de ye getirildi ve tedavisine memleketinde devam ediliyor.

Konya’da bir çok yerel medya kuruluşunda da çalışan Konyalı gazeteci Abdullah Ünver, meslek hayatına Ukrayna’dan serbest gazeteci olarak devam ediyordu.

Edinilen bilgiye göre, savaş muhabiri Abdullah Ünver, Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde aracının yakınına düşen havan topu nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybedince şarampole yuvarlandı aracı defalarca takla atan Ünver araçtan yaralı olarak çıkmayı başardı. Olayı haber alan Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği, yaralı gazetecinin Ukrayna’dan tahliyesi için yerel yetkililer ile görüşerek gazeteciyi önce Moldova’ya oradan da Türkiye’ye tahliye etti. Yaralı Türk gazeteci Ünver, Konya’da Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyata alındı. Gazeteci Abdullah Ünver’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Gazeteci Ünver’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Abdullah Ünver, “2022 yılı gerçekten mesleki açıdan kariyerimde zirve noktası oldu. İlk defa bir savaşta çalıştım çok çok büyük tecrübeler edindim hem mesleki açıdan hem insani açıdan. Yaşadıklarımı çoğunu size gösteremedim ama hepsi bir gün kullanılmak üzere arşivimde. Belki bir kitap belki bir film senaryosu olacak kadar çoklar. Savaşta en şiddetli bölgelerde aylarca çalıştım savaşın başından neredeyse yıl sonuna kadar Türkiye’den gelen olayları takip eden tek bendim. Uykusuz kaldım, aç kaldım ölüme çok yakın olduğum zamanlarda bile yaptığım işe olan aşkım beni geri adım atmama engel oldu. Ancak 16 Aralık günü yaşadığım talihsiz olay sonucu sağlığın ne kadar kıymetli olduğunu anladım. Neyse ki bu olayı bir kaç kırık ve yara ile atlattım. Yılbaşına Ukrayna Kiev’de girmeyi planlarken şimdi evimdeyim. Uzun lafın kısası 2022 gerçekten hayatımın dönüm noktası oldu 2023 yılından artık tek beklentim sağlık. Şimdi dinlenme zamanı daha sonrasında farklı bir yerde hayat mücadelemiz devam edecek. Birşeylerin planını yapmıyorum. Yaşadığım olay kolay kolay atlatılacak bir travma değil bu nedenle dinlenmeye ihtiyacım var. Bundan sonrada mutlu olduğum işi mutlu olduğum yerde yapmaya devam edeceğim. Hepinize sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Kent olarak meslektaşımız Abdullah Ünver’e geçmiş olsun dileklerimizle, acil şifalar diliyoruz.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.