“Ülkeler Arasında Barışın Temsilcileri Olacaksınız”

“Ülkeler Arasında Barışın Temsilcileri Olacaksınız”
Dünyanın farklı ülkelerinden öğrenim görmek için Konya’ya gelen öğrencilerle bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, uluslararası öğrencilerin gittikleri ülkelerde kardeşlik köprüsünü kuracağını ve ülkelerimiz arasındaki ilişkileri güçlendireceklerini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, dünyanın farklı ülkelerinden öğrenim görmek için Konya’ya gelen öğrencileri bir araya getirdi.

4 bin uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, her yıl Konya’yı teşrif eden, Konya’da eğitime başlayan uluslararası öğrencilerle buluştuklarını belirterek, bu buluşmaların hem tanışmaya hem de görüş alış verişine vesile olduğunu dile getrdi. Konya’da uluslararası öğrenci statüsüyle okumakta olanların sayısının gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Başkan Akyürek, şu anda 4 bine yakın uluslararası öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Kardeşlik köprüsü olacaksınız

Öğrenciler için yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyürek, “Uluslararası öğrencilerimizin gittikleri ülkelerde, şehirlerde dostluk köprüsünü, kardeşlik köprüsünü kuracağını biliyorum. Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri sizler güçlendireceksiniz. Böylece insanlar arasında, Müslümanlar arasında ve ülkeler arasında barışın temsilcileri olacaksınız” diye konuştu.

Türkiye’nin Filistin için yaptıklarını takdir ediyoruz

El Halil Belediye Başkanı Tayser Abusnieneh ise, Konya’nın kardeş şehri olan El Halil’in Kudüs’ün kapısı olduğunu ve en büyük zulmün orada yaşandığını belirterek, Filistin ve Türkiye arasında ayrılmaz bir kardeşlik bağı olduğunu söyledi. Türkiye’nin Filistin için yaptıklarını takdir ettiklerini kaydeden Abusnieneh, bulunmaktan mutluluk duyduğu Konya’daki misafirperverlik için teşekkür etti.

Programda öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ney dinletisi ile kendi ülkelerine ait çeşitli gösterileri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.