‘Ülkemizin Yaşadığı Sorunları Ortak Akılla Hareket Ederek Çözmeliyiz’

‘Ülkemizin Yaşadığı Sorunları Ortak Akılla Hareket Ederek Çözmeliyiz’
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve il yönetim kurulu üyeleri, geçen hafta gerçekleştirilen Konya İnşaat Mühendisleri Odası’nın kongresinde yeniden Oda Başkanlığına seçilen Dr. Süleyman Kamil Akın ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, başarı diledi.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve il yönetim kurulu üyeleri, geçen hafta gerçekleştirilen Konya İnşaat Mühendisleri Odası’nın kongresinde yeniden Oda Başkanlığına seçilen Dr. Süleyman Kamil Akın ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, başarı diledi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Konya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Süleyman Kamil Akın, “Odamızın kongresini demokratik bir ortamda tamamladık. İnşaat Mühendislerinin sorunları vardır. Başta deprem olmak üzere meydana gelen doğa olaylarının ortaya çıkardığı içimizi yakan can ve mal kayıplarının önüne geçmenin tek yolu ise, her yapının fizibilite çalışmasından başlayarak, proje, yapım ve kullanım süreçlerinin her aşamasının etkin kontrol ve denetimlerinin İnşaat Mühendislerince yapılmasıdır. Bu sağlandığı takdirde her doğa olayında ortaya çıkan can kayıplarımız ortadan kalkarak, ülke ekonomisine olan etkileri de azami ölçüde azalacaktır. Yapı Denetim Sistemi’nde fiili ve etkin denetimin sağlanması hepimiz için çok büyük önem arz etmektedir. Bunun yanında Müteahhitlik yasasında yapılacak değişiklikle en alt gruptan başlayarak taahhüt türüne göre akredite teknik personel bulundurulması sağlanmalıdır. TMMOB yasasının tam temsiliyet sağlayacak şekilde değiştirilmesi ise bir zorunluluktur. Bu sayede Mühendis ve Mimarların yatırım, yönetim ve benzeri kararlarda etkinliği artacak, mevcut bilgi ve tecrübenin paylaşımı ise ülke geleceğine her anlamda büyük katkı sağlayacaktır. Ziyaretinizden ve sorunlarımızın takibinden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Sorunlarınızın Takipçisi Olmaya Devam Edeceğiz”

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ise İnşaat Mühendisleri Odası’nın üstlenmiş olduğu misyonun önemine değinerek, “Ülkemizin yaşadığı sorunları ortak akılla hareket ederek çözmeliyiz. Gelinen süreçte Cumhurbaşkanlığı Başkanlık sistemi tıkanmış ve ülkemizin sorunlarını çözemeyecek bir sistem haline gelmiştir. Artık milletvekillerince taşranın sorunlarının merkeze taşınması tıkanmıştır. Bilim ve akılı önceleyen bir mekanizmayı geliştirmeliyiz.  Ülkemizin ve vatandaşlarımızın başta ekonomi olmak üzere sıkıntıları çoktur. Bu sıkıntıları çözecek olanda iktidardır. Ülkemizi oyalamanın yerine sorunları çözmelidir. Eskiden bir devlet geleneğimiz vardı. İktidara kim gelirse gelsin bu geleneğimiz bozulmazdı. Şimdi ise bu gelenekte bozuldu. Devlet geleneğimiz devam ettirilmelidir. Kurumlarımız çalıştırılmalıdır. Sistem sağlıklı yürütülmelidir.  Cumhuriyetimizin kazanımlarının yok edildiği bu sisteme karşı üretimi ön planda tutarak, birlik ve beraberlik içinde ülkemize sahip çıkmalıyız. Konya İnşaat Mühendisleri odamız çok önemli bir görev üstlenmiştir. Mesleki anlamda yaşadıkları sorunlarını biliyoruz. Bu sorunlarınızın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Sizlere başarılar diliyoruz” diye konuştu. 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.