Ünsal: “Hedefimiz Konya’da Tüm Yörük Ailelerini Bir Çatı Altında Toplamak”

Ünsal: “Hedefimiz Konya’da Tüm Yörük Ailelerini Bir Çatı Altında Toplamak”
Konya Yörük ve Türkmenler Derneği’nde kısa bir süre önce yapılan genel kurulun ardından göreve seçilen Başkanı Ahmet Ünsal, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı ziyaret etti.

Konya Yörük ve Türkmenler Derneği’nde kısa bir süre önce yapılan genel kurulun ardından göreve seçilen Başkanı Ahmet Ünsal, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı ziyaret etti.

Başkanı Ahmet Ünsal, beraberinde Konya Yörük ve Türkmenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Bitim ve Gazeteci Ali Sait Öge’yle, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Pekyatırmacı, “Belediye olarak Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliğimiz en iyi şekilde devam ediyor. Önemli bir kesimi temsil eden Yörük Türkmenler Derneği de aynı şekilde önem verdiğimiz bir kuruluşumuz. Yörük kültürünü en iyi şekilde temsil eden ve tanıtımı konusunda ciddi çalışmalara imza atan bu güzide derneğimize de belediye olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Bizleri ziyaret eden değerli başkan ve diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Yörük ve Türkmenler Derneği’nin bir süre önce yapılan genel kurulun ardından göreve seçilen Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünsal ise konuşmasında kendilerine zaman ayıran Belediye Başkanı Pekyatırmacı’ya teşekkür ederek, “Yapılan son genel kurulun ardından göreve gelen tüm ekip arkadaşlarımla hedefimiz Yörük kültürünü, geleneklerini, yaşam tarzlarını en iyi şekilde anlatmak ve tanıtımı konusunda elimizden gelen tüm imkanları seferber etmek. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz en büyük proje Konya’da tüm Yörük ailelerini bir çatı altında toplamak ve güzel bir ‘Yörük Şöleni’ düzenlemek. Bunun için derneğimize gönül ve hemşerimiz iş adamları bizlere destek olmak için gayret içerisindeler. Ancak bu güzel ve büyük şölen için tabi ki belediyeliğimizin de desteklerine ihtiyacımız olacaktı. Bu vesile ile ziyaret ettiğimiz sayın başkanımızın da destek sözü vermesi bizleri mutlu etti. Bende gerek şahsım gerek yönetim kurulu gerek tüm Yörüklerimiz adına kendilerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda Dernek Başkanı Ünsal, Başkan Pekyatırmacı'ya çeşitli hediyeler takdim etti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.