Vakıflar Konya Satış Şubesi Dualarla Hizmete Açıldı

Vakıflar Konya Satış Şubesi Dualarla Hizmete Açıldı
Vakıflar Genel Müdürlüğü işletmesi olan “Ayvalık Vakıf Zeytinlikler İşletme Müdürlüğü" 13. Şubesi'ni Konya’da açtı. Tarihi Buğday Pazarı’nda bulunan Vakıflar Konya Satış Şubesi'nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü işletmesi olan “Ayvalık Vakıf Zeytinlikler İşletme Müdürlüğü" 13. Şubesi'ni Konya’da açtı. Tarihi Buğday Pazarı’nda bulunan Vakıflar Konya Satış Şubesi'nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Mağazada zeytin ve zeytin ürünlerinin satışı gerçekleştirilecek.

Açılışa AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Ercan Uslu, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Kızılay Konya Şube Başkanı Hüseyin Üzülmez, Meram Müftüsü Zekeriya Koçak, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu katıldı.

Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı açılış konuşmasında, “Geçmişten günümüze ecdadımız bu hayır sistemini devam ettirebilmek için akar ve hayrat sistemini birlikte yürütmüştür akarlar hayrat sistemini yaşatmış ve günümüze kadar ulaştırmıştır. Vakıf akar ve hayratlarıyla bütün bir sistemi oluşturmaktadır. Şubemizden yapılan alışveriş akar olup, bir camiye tuğla, bir ihtiyaç sahibine ekmek, bir hastaya ilaç, bir öğrenciye burs, kitap almaktır. Vakıflar tarihtir, güvendir sağlıktır ve lezzettir. Vakıflar geçmişten geleceğe taşınan bir köprüdür. Sosyal dayanışmanın temsilcisidir ve özü insandır.  Tüm Konyalı hemşerilerimizi Vakıflar Konya Şubesi’nden alışverişe bekliyoruz” dedi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Konya Milletvekili Hacı Mehmet Özdemir’de konuşmalarında şanlı tarihimizde atalarımızın kurduğu vakıflardaki hassasiyetin günümüze de taşınması gerekliliğine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak tarafından yapılan dua ile şubenin açılışı kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

165 Bin Adet Zeytin Ağacı Varlığına Sahip

Vakıflar Genel Müdürlüğü,  Ayvalık, Burhaniye, Havran, Küçükkuyu, Altınoluk, Edremit ilçelerini içine alan ve Edremit Körfez Bölgesi olarak bilinen hat üzerinde 14 bin dekar arazide yaklaşık 165 bin adet zeytin ağacı varlığına sahiptir. Vakıflar Genel Müdürlüğü bu zeytinlik arazilerini “Ayvalık Vakıf Zeytinlikler İşletme Müdürlüğü" eliyle yönetilmektedir. Kuruluş amacı “ Vakıf zeytinliklerinin korunması, kollanması, ıslah edilmesi ve işletilmesi " olan İşletme Müdürlüğü kurulmuştur. İşletme Ayvalık’ta bulunan kendi tesislerinde üretimini gerçekleştirerek doğal ve natürel zeytin, zeytinyağı ve zeytinyağı sabun çeşitleri, doğal bal, zeytin ezmeleri ve diğer ürünlerini  'Vakıflar ' markası ile kendi satış noktalarında, internet üzerinden ve diğer yöntemler ile tüketiciyle buluşturuyor.

İşletmenin; İstanbul’da 8, Edremit’te, Ankara, Antalya ve Bursa’da 1’er olmak üzere 12 şubesi bulunmakla birlikte 13. Şubesi Konya’da açıldı.

(MÇ/ Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.