Vali Özkan: “Diyanetimiz İstikbalimize Işık Tutmaktadır”

Vali Özkan: “Diyanetimiz İstikbalimize Işık Tutmaktadır”
Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Diyanetimiz; ulaştığı kurumsal kapasitesiyle, insanlığın ihtiyaç duyduğu umdeleri analiz eden, bilimsel olarak ortaya koyan, imkânı, yaygın ağ ve kabiliyetiyle istikbalimize ışık tutmaktadır" dedi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Diyanetimiz; ulaştığı kurumsal kapasitesiyle, evrensel düzeyde de istikamet üzere insanlığın ihtiyaç duyduğu umdeleri analiz eden, bilimsel olarak ortaya koyan, imkânı, yaygın ağ ve kabiliyetiyle istikbalimize ışık tutmaktadır" dedi.

"Türkiye Yüzyılında Yurt Dışı Din Hizmetlerinin Geleceği" temasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 27-29 Kasım tarihleri arasında Konya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 10’uncu Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı başladı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt içinde ve dünyada yapmış olduğu hizmetlerin milletin hissiyatının bir tezahürü olduğunu ifade ederek, “Diyanet teşkilatımızın; imkân ve kabiliyeti yüksek, evrensel alana hitap edebilen nitelikli kadrolarıyla hem ülkemize hem de dünyaya büyük hizmetler yapabileceğini vurgulamak istiyorum. Diyanetimiz; ulaştığı kurumsal kapasitesiyle, evrensel düzeyde de istikamet üzere insanlığın ihtiyaç duyduğu umdeleri analiz eden, bilimsel olarak ortaya koyan, imkânı, yaygın ağ ve kabiliyetiyle istikbalimize ışık tutmaktadır" diye konuştu.

Konferansın Konya’da gerçekleştirmesinin önemine değinen Vali Özkan, toplantının hayra, berekete, ilme, irfana ve medeniyet değerlerinin tüm dünyada anlaşılmasına vesile olmasını temenni etti.

Açılış konferansının ardından Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş, Vali Vahdettin Özkan ve protokol üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığının geçmişten günümüze yurtdışında ki faaliyetlerinin anlatıldığı fotoğraf sergisini gezerek bilgi aldı.

10’uncu Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı açılış programına; Konya Valisi Vahdettin Özkan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge ve protokol üyeleri katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.