Vali Özkan: ‘Jandarmamız Mağdur İnsanlarımızın İmdadına Yetişti’

Vali Özkan: ‘Jandarmamız Mağdur İnsanlarımızın İmdadına Yetişti’
Konya Valisi Özkan: “Jandarmamız, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası bölgede çocuğundan yaşlısına kadar mağdur insanlarımızın imdadına yetişerek öncelikli ihtiyaçlar için seferber olup, daha sonraki iyileştirme süreçlerinde de önemli çalışmalar yürüttüler. Biz bunu jandarmanın köklü kadim bir kurum olmasına borçluyuz”

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Jandarmamız, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası bölgede çocuğundan yaşlısına kadar mağdur insanlarımızın imdadına yetişerek öncelikli ihtiyaçlar için seferber olup, daha sonraki iyileştirme süreçlerinde de önemli çalışmalar yürüttüler. Biz bunu jandarmanın köklü kadim bir kurum olmasına borçluyuz” dedi.

Vali Vahdettin Özkan, Jandarma Teşkilatı’nın 184. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Jandarma Teşkilatı’nın 184'üncü yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Özkan, tüm jandarma teşkilatının Jandarma Günü’nü kutladı.

Jandarma Teşkilatı’nın ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yaraların sarılmasında önemli bir rol aldığını belirten Vali Vahdettin Özkan, “Afet bölgesinde fiilen gördük ki; tam tekmil Afet Müdahale Planı’ndaki 28 çalışma gruplarının çoğuna katkı sunan jandarma oldu. Bu çalışma guruplarının çoğunda imkân, kabiliyet ve mukavemet açısından iyileştirmeye açık bir alan varken jandarma kendisine tevdi edilen görevi hakkıyla yerine getirdiği gibi diğer çalışma guruplarına da müdahil oldu. Görevlendirildiğim tahliye grubunda jandarma personelimizin verdiğimiz talimatların hem ilgili birimlere iletimi, verilerin toplanması analizi ve bu verilerin operasyonel dönüşümünün sağlanması süreçlerini eksiksiz yaptılar. Bölgede çocuğundan yaşlısına kadar mağdur insanlarımızın imdadına yetişerek öncelikli ihtiyaçlar için seferber olup, daha sonraki iyileştirme süreçlerinde de önemli çalışmalar yürüttüler. Biz bunu jandarmanın köklü kadim bir kurum olmasına borçluyuz.  Hem kolluk faaliyetleri hem de beşeri münasebetler itibariyle vatandaşla iç içe, vatandaşların arzuları istekleri ve ihtiyaçlarını çok iyi biliyorsunuz. Keza askeri disiplinin, geleneğinin getirmiş olduğu avantajları da gördük” diye konuştu.

Kamu özgürlükleri açısından da Türk Jandarma Teşkilatı’nın önemli bir faaliyeti icra ettiğini ifade eden Vali Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Memleketin birliği ve bütünlüğü ile beraber demokrasi ve hukuk kurallarının işlemesi, kamu özgürlüklerinin de güvencesini oluşturur. İlimizde de İl Jandarma Komutanımız Tümgeneral Şakir Uslu paşamızın, komutasında bu faaliyetlerin en güzel şekilde yürütülmesinden büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Memleketin birliği bütünlüğü uğruna fedai can eden şehitlerimizin huzurunda tazim ile eğiliyoruz. Gazilerimize de sağlık sıhhat diliyoruz. Ben tekrar tüm jandarma personelimizin gününü kutluyor, başarılarının daim olmasını diliyorum.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.