YEREL MEDYADA REKLAMCILIĞI GELİŞTİRECEK PROJE

YEREL MEDYADA REKLAMCILIĞI GELİŞTİRECEK PROJE
Basın İlan Kurumu tarafından gerçekleştirilen Konya İli Yerel Medyada Reklamcılığın Geliştirilmesi Projesi başladı.

Basın İlan Kurumu (BİK) ve Mevlana Kalkınma Ajansı(MEVKA) işbirliği ile Konya İli Yerel Medyada Reklamcılığın Geliştirilmesi Projesi başladı.

Konya’da bir otelde gerçekleştirilen ve “Yerel Medyada Reklamcılığın Geliştirilmesi” Projesi kapsamında kentteki yazılı basın ve internet haber siteleri çalışanlarına yönelik eğitim başladı.

“BİLGİYİ SÜREKLİ GELİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR”

Projenin açılış konuşmasını yapan Konya BİK İl Müdürü Özden Konur, basın ve reklamcılığın geliştirilmesi için programlar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye standartlarında belli bir seviyeyi yakalamış hatta Türkiye’ye öncü olabilecek kalitede nitelikli insanların olduğu bir kentte yaşamaktan gurur duyuyoruz. Bizim bilgiyi sürekli geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Zamanın hızla aktığını ve teknolojik gelişmelerin sürdüğüne dikkati çeken Konur, “Bizim bunlara adaptasyon sağlamamız, bunu sağlarken de bu işte uzman kişilerin birtakım görüşlerini almamız şart. İnşallah bu organizasyonumuzun reklamcılığın geliştirilmesine ve sizlere ışık tutacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

BİK Proje Koordinatörü Cenk Koray Doğan ise yerel basında dijital dönüşümleri sağlamaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi

“BASINDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM GÜNDEMİMİZDE”

Yerel basında reklamcılığın geliştirilmesi için dünya genelindeki örnekleri temel alarak çalışmalar yürüttüklerini anlatan Doğan, şunları kaydetti.

“Son 5 yıldır artarak devam eden kararlılıkla basında dijital dönüşüm gündemimizde. Basın İlan Kurumu, günümüz bilişim çağının ruhuna uygun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Kendi bünyesinde birçok işi elektronik ortamda hallediyor. Diğer yandan ülke genelindeki bütün gazetelerimize internet haber sitesi kurmayı zorunlu kıldık. Gazetelerin yapısal sorunlarının çözümü ve dijital dönüşümleri sağlamaya yönelik genel müdürlükte projeler yazıyoruz. İŞKUR ile gerçekleştirdiğimiz protokol kapsamında yeni nesil gazetecilik ve istihdam programlarını devreye soktuk. Bu programla sektöre nitelikli gazeteciler kazandırmaya çalıştık.”

Basın İlan Kurumu’nun taşın altına elini koyarak dijital dönüşüm sürecinde önemli bir görev üstlendiğine işaret eden Doğan, “Hazırladığımız projelere uygun senaryoları hayata geçirmek istiyoruz. Bunlardan birincisi internet haber sitelerinin iyileştirilmesi projesidir.  Bu projeyle gazetelerimizin internet haber sitelerini belirli bir seviyenin üzerine çıkarmak istiyoruz. İkinci projemiz ise internet haber sitelerinin dijital reklam piyasasıyla entegrasyonu. Buradaki hedefimiz ise kaliteli yayıncılık yapan internet haber sitelerimizi dijital reklam verenlerle buluşturmak” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Göksel Şimşek, katılımcılara “reklam ve pazarlama” konulu eğitim verdi.

Projenin açılış programına Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, Bursa BİK İl Müdürü Osman Başeğmez, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Konya Reklamcılar Derneği Başkanı Osman Yavuz katıldı.

Proje kapsamında 3 gün boyunca katılımcılara, alanında uzman kişilerce reklam, pazarlama ve kurumsal iletişim üzerine eğitimler verilecek.

PROJEDEN BEKLENEN HEDEF

Gerçekleştirilecek proje ile Konya ilindeki reklam potansiyelinin ortaya çıkarılması, gazete ve internet siteleri ile ticari kuruluşlar arasında iletişimin sağlanması, böylece yerel gazetelere ek kaynak sağlanarak gelirlerinin artırılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.