Yıldırım: “Topluluk Karşısında Küçük Düşürücü Konuşması Bir Valiye Yakışmaz”

Yıldırım: “Topluluk Karşısında Küçük Düşürücü Konuşması Bir Valiye Yakışmaz”
Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım: “(Konya Valisi Toprak’ın, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında bacak bacak üstüne attığı için öğretmen zannedip azarladığı muhabirle ilgili) Valinin böyle bir topluluk karşısında küçük düşürücü konuşması bir valiye yakışmaz. Kim olursa olsun hiçbir kimse öğretmenleri küçük düşürücü ifadeyi kullanamaz”

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında öğretmen zannedip muhabiri azarlamasıyla ilgili olayı eleştirerek, “Valinin böyle bir topluluk karşısında küçük düşürücü konuşması bir valiye yakışmaz. Kim olursa olsun hiçbir kimse öğretmenleri küçük düşürücü ifadeyi kullanamaz” dedi.

Yıldırım, Eğitim-İş Konya Şubesi’nde olayla ilgili basın açıklaması yaptı.

Öğretmeni küçük düşürücü ifadenin kabul edilir bir davranış olmadığını savunan Eğitim-İş Genel Başkanı Yıldırım, “24 Kasım Öğretmenler Günü’ndeki programda Konya Valisi’nin konuşma dili ve tavrı Türkiye’deki öğretmenleri derinden üzmüştür. Konya Valisi’nin öğretmenlere onure edici sözler söylemesi yerine alt memur grubu gibi görerek konuşması bizleri ve öğretmenleri rencide etmiştir. Valinin böyle bir topluluk karşısında küçük düşürücü konuşması bir valiye yakışmaz. Kim olursa olsun hiçbir kimse öğretmenleri küçük düşürücü ifadeyi kullanamaz. Bu nedenle yapılan hata, özür dilemesiyle de geçiştiremez. Mülkü idare amiri olsa da bir öğretmeni küçük düşürücü ifadede bulunamaz, kitle önünde aşağılayamaz. Konya Valisi’nin kırdığı bu pot ve davranışı ders olsun. Türkiye’deki tüm öğretmenlerin mesleklerinin arkasında durmalarını isterken,  yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.  Meslektaşlarımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Hitap şeklinin bir valiye yakışmadığını ileri süren Eğitim- İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ise, sözlerini şöyle sürdürdü: “Haberi ilk duyduğumda inanmak istemedim. Bize gelen ilk bilgi bir öğretmeni azarladığı idi, sonra öğrendik ki bir muhabirmiş. İster öğretmen, ister muhabir, isterse bir vatandaş, bir vali kim olursa olsun kimseye azar çekemez. Bu tavır, bu hitap şekli ne bize ne de sayın valiye yakışmaz. Ama bizi daha da üzen olay, orada öğretmen sıfatı taşıyanların valinin bu tavrına alkış tutması.”

Basın açıklamasına Eğitim-İş Genel Sekreter Ebru Sungar, Genel Mali Sekreter Hüseyin Kara, Ankara 3. Nolu Şube Başkanı Doğan Dağdelen,  önceki dönem Genel Başkan Veli Demir ile Genel Sekreter Mehmet Altıntop, Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, yönetim kurulu ve üyeler katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.