“Yıllardır Atıl Bekleyen Soruna Neşter!”

“Yıllardır Atıl Bekleyen Soruna Neşter!”
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş: “Konevi Kültür Merkezi’ni yıkacağız. Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yıkıp, yerine bölge halkının kullanabileceği sosyal tesis olarak yeniden yapmayı planlıyoruz”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Konevi Kültür Merkezi’ni yıkacağız. Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yıkıp, yerine bölge halkının kullanabileceği sosyal tesis olarak yeniden yapmayı planlıyoruz” dedi.  

Konya’nın Meram İlçesi’nde 2004 yılında 5 bin metrekarelik alana inşa edilen ve 600 kişi kapasiteli Konevi Kültür Merkezi, bir dönemin en kullanışlı kültür merkezi konumundaydı. 2016 aralık ayında yoğun kar nedeniyle çöken Merkez, Belediye Başkanı Fatma Toru döneminde akıbeti belirsiz olan ve zamanla adeta çöplük haline gelmişti. Daha sonra kullanımına tamamen kapatılan Konevi Kültür Merkezi, 12 yıl boyunca tiyatrodan konferansa, düğün merasimlerinden birçok etkinliğe ev sahipliği yapmıştı.

Yaklaşık 3 yıldır da akıbeti belirsiz olan ve adeta kanayan yara konumundaki Konevi Kültür Merkezi’ne, yeni dönem seçilen Meram Belediye Başkanı Kavuş, neşter attı.

Başkan Kavuş, göreve geldiği 10 aylık süreçte yapmış oldukları yatırım, hizmet ve faaliyetlerini değerlendirdiği toplantıda, yıllardır akıbeti merak edilen Konevi Kültür Merkezi’yle ilgili açıklamada bulundu.

Konevi Kültür Merkezi’nin yıkılacağına değinen Başkan Kavuş, “Konevi Kültür Merkezi’nin yüzde 50’si özel firmaya, yüzde 50’si belediyeye aitti. Dün itibariyle 3 şahıstan belediye olarak hissetlerini satın aldık. Meram Yaka yolu üzerinde bulunan ve yaklaşık 3 yıldır atıl vaziyette duran Konevi Kültür Merkezi’yle ilgili tadilat mı yoksa yeniden mi inşa yapalım diye düşündük. Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yıkıp, yerine bölge halkının kullanabileceği sosyal tesis olarak yeniden yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 (MÇ/ Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.