AFAD’dan Önemli Uyarı!

AFAD’dan Önemli Uyarı!
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, deprem bölgesinde vatandaşları deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durmaları konusunda uyardı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem bölgesinde vatandaşları deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durmaları konusunda uyardı.

AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne İlçesi olan 6,4 büyüklüğünde, saat 20.07’de merkez üssü Hatay’ın Samandağı İlçesi olan 5.8 büyüklüğünde, saat 20.19 ve saat 20.24’de de 5.2 büyüklüklerinde deprem meydana geldiğini açıkladı.  

AFAD tarafından yapılan paylaşımda, “Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremler sonrasında ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımızın deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir” denildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı: “Manipülatif İçeriklere Karşı Duyarlı Olun”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’da yaptığı açıklamada, “Hatay’da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremlerde devletimiz, AFAD başta olmak üzere tüm kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Depremin sebep olduğu hasar ile ilgili çalışmalar büyük bir titizlikle sürdürülmektedir. Vatandaşlarımızdan manipülatif içeriklere karşı duyarlı olmalarını, sadece resmi kaynakları takip etmelerini rica ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.