Akın Bodur: ‘Bugün Hayattaysam Bunu Mesleğimden Edindiğim Tecrübelere Borçluyum’

Akın Bodur: ‘Bugün Hayattaysam Bunu Mesleğimden Edindiğim Tecrübelere Borçluyum’
Depremde enkaz altında kalan ve ağır yaralanan TSYD İskenderun üyesi Akın Bodur, kurtarılmasının ardından tedavisi için İstanbul’a getirildi. Akın Bodur, depremde evi çökmüş ve kendisiyle birlikte enkaz altında kalan annesi yaşamını kaybetmiş. Akın Bodur enkazdan kurtulabilmek için kolunu feda etmek zorunda kalmış.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Oğuz Tongsir ile Akreditasyon ve Organizasyon Müdürü Birgül Pullukçu, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremde enkaz altında kalan ve ağır yaralanan dernek İskenderun Üyesi Akın Bodur’u tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Depremde enkaz altında kalan ve ağır yaralanan TSYD İskenderun üyesi Akın Bodur, kurtarılmasının ardından tedavisi için İstanbul’a getirildi. Genel Başkan Tongsir ve Pullukçu’nun hastanede ziyaret ettiği Akın Bodur, depremde evi çökmüş ve kendisiyle birlikte enkaz altında kalan annesi yaşamını kaybetmiş. Akın Bodur enkazdan kurtulabilmek için kolunu feda etmek zorunda kalmış.

Haber Kent olarak meslektaşımız Akın Bodur’a geçmiş olsun dileklerimizle acil şifalar diliyoruz. Vefat eden annesine ve depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerinin başısağolsun.

Türkiye Spor Yazarları Derneği, ‘Akın Bodur Bir Azmin Hikayesi’ başlığıyla yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

TSYD üyesi, Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Akın Bodur annesiyle birlikte İskenderun'da 5 katlı bir apartmanın ikinci katında oturuyordu.

O korkunç gecede sarsıntıyla birlikte yataktan fırladı ve duvara tutunarak annesinin odasına geçti.

Tam (Anne deprem oluyor) diye bağırıyordu ki, ikinci sarsıntıyla ne olduğunu anlamadan koca bina bir anda üstüne çöktü.

Akın Bodur 7-8 saat enkaz altında kaldı. Etraf kapkaranlıktı. O sırada annesinin yaşamını yitirdiğinden de haberi yoktu. Derken abisi seslenmelerini duyup Akın'ı buldu.

Ama Akın'ı enkazdan çıkarmak mümkün değildi. Koca beton sütun kolunun üstüne düşmüştü.

Akın hayatının en zor kararını verecekti.

Ya kolu kesilerek kurtulacak ya da enkaz altında hayatını kaybedecekti. Sonunda dayanamayıp abisine (kolumu keselim) diye seslendi.

Ve o korkunç operasyon gerçekleşti. İki kardeş birlikte kestiler.

Akın Bodur 3 gün önce İstanbul’a getirildi. Bugün Halkalı Acıbadem Hastanesi’nde bacaklarından ameliyat oldu.  Ama yaşam tehlikesini atlattı. Her şeyden önemlisi Akın dimdik, güçlü.

Hatta öylesine güçlü ki şimdiden tekrar İskenderun'a dönebilmenin hesabını yapıyor. (Nasıl dönmeyeyim? Cenazesinde olamadığım anacığım o topraklarda yatıyor. Her gün mezarını ziyaret etmeliyim) diye konuşuyor.

Akın Bodur, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu bir meslektaşımız. (Bugün hayattaysam bunu gazetecilik mesleğinden edindiğim tecrübelere borçluyum) diyor.

Akın, 12 Eylül darbesini gözler önüne seren ‘Dört İdam Bir Tanık’ kitabının yazarı. Ayrıca ‘Arada Kalanlar ve Sessiz Çığlık’ diye iki kitap daha yazmış.

Onun yaşam felsefesinde pes etmek diye bir şey yok.

Gene maçlarda görev yapacağım, gene haber peşinde koşacağım, gene kitap yazacağım diyor. Aramıza tekrar hoşgeldin Akın..

Sen bu mesleğin yüz AKIN'sın...”

(Spor Servisi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.