Akkise Bahar Şenliği’nde Buluştular

Akkise Bahar Şenliği’nde Buluştular
Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Akkise Bahar Şenliği yaklaşık 20 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Akkise Bahar Şenliği yaklaşık 20 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Akkise Han alanındaki şenliklerin açılışında konuşan Akkise Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nedim Selek, Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” şiirinin ilk dizelerini anımsatarak başladığı konuşmasında, “Memleket isterim, Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun” dedi.

Selek, “Pandemi dolayısıyla iki 2 yıldır özlemle beklenen şenliğimizi yapmanın sevincini yaşıyoruz. Pandemide vefat eden hemşerilerimize de Allahtan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Selek, “Şanlı tarihimizden aldığımız ahlak inanç ve güçle her daim Akkise’miz için eğitime, hayra, kültüre ve tanıtıma sosyal faaliyetlere önem vererek çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül ise şunları kaydetti: “Ne günlerde buluştuk, ne hoş buluşma, şenlik alanında toplandık şükür. Akkise dostları yetiş yaylama, hasreti ,özlemi, bitirdik şükür. Değerli hemşerilerim 2 yıl aradan sonra böyle güzel bir programı hep beraber icra ediyoruz. Ülkemizin bir çok köyünde şenlikler düzenlenmektedir. Ancak Akkise şenliğinin kendine özgü ve ayrı bir yeri vardır.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekilimiz Mustafa Kalaycı ise “Akkise demek asalet , vatan ve millet sevgisi demektir. Çok kıymetli hemşerilerim Cenab-ı Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Bugün şenliğimizin vesilesiyle sizlerin arasında bulunmaktan çok mutlu olup onur duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Akkise Meydanı’nda hatim duası ile başlayan etkinliklerin ilk gününde mezarlık ziyareti, sürpriz etkinlikler, yerel sanatçıların konseri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları konseri ile başladı. İkinci gün ise  sabah erken saatlerde mehteran gösterileri ile başlayan etkinlikler, Bozkır Kaşık ekibi, Sami Çelik konseri ve yemek ikramı ile devam etti.

Şenliklere Ahırlı Kaymakamı Alperen Celepçi, Yalıhüyük Kaymakamı, AK Parti, MHP, CHP Konya İl Başkanları, Belediye Başkanları, kaymakamlar, milletvekillerinin yanı sıra binlerce bölge halkı katıldı. Akkise Şenliklerinde geleneksel hale gelen ağa seçimlerinde 3 yıldır ağalık görevini sürdüren Muhammet Babur çekişmeli geçen  ağalık seçimi sonucunda ağalık görevini bu yıl Durmuş Ali Yağız’ a devretti.

  1. Akkise Bahar Şenlikleri Konya usulü yemek ikramı ile son buldu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.