Babacan: ‘Ülkede Mutlak Yoksulluk Tekrar Dirildi’

Babacan: ‘Ülkede Mutlak Yoksulluk Tekrar Dirildi’
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Ülkede mutlak yoksulluğun sıfırlandığı dönem benim ekonomiden sorumlu olduğum dönemdi. Şu an ülkede mutlak yoksulluk tekrar dirildi. Ülkede yoksulluk intiharları var. Bizim literatürümüzde daha önce böyle bir şey yoktu. Özellikle büyükşehirlerde yoksulluktan ve çaresizlikten kendi canına kıyan insanlar var”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,  “Ülkede mutlak yoksulluğun sıfırlandığı dönem benim ekonomiden sorumlu olduğum dönemdi. Şu an ülkede mutlak yoksulluk tekrar dirildi. Ülkede yoksulluk intiharları var. Bizim literatürümüzde daha önce böyle bir şey yoktu. Özellikle büyükşehirlerde yoksulluktan ve çaresizlikten kendi canına kıyan insanlar var” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi Ülkü Zeynep Babacan’la birlikte partisinin Konya İl Başkanlığı’nın bir düğün salonunda düzenlediği ‘Tarım Eylem Planı’nı açıkladığı programa katıldı.

Buradaki konuşmasının ardından Ali Babacan, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Babacan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında söylediği “Şimdi bakıyorsunuz sözde siyasi parti genel başkanı olarak konuşanlara neymiş millet açmış. Biz ne gerekiyorsa bütün imkânlarımızı seferber ederek yapıyoruz. Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin” sözlerine erken seçim çağrısı yaparak karşılık verdi.

Babacan, “Ülkede yoksulluk ve açlık sorununu çözme makamı hükümettir. Muhalefet iş başına geldiği zaman bu sorunları çözer. Biz hazırız. Buyursun kendisi de hemen seçim ilan etsin. Gece yarısı attığı imzalardan birisini de seçim için atarsa ülke hemen seçime gider ve biz kazanırsak bu sorunları çözeriz” diye konuştu.

 

“Ülkede Mutlak Yoksulluk Yeniden Dirildi”

 

AK Parti iktidarının ülkenin sorunlarına çözüm üretemediğini öne süren Babacan, “Mevcut yönetimin Türkiye’deki yoksulluk ve açlık sorununu çözmeyeceklerini bildiğimiz için DEVA Partisi’ni kurduk. Bu sorunları çözmek için ekibimiz ve kadromuzla hazırız. Daha öncesinde yaptık. Ülkede mutlak yoksulluğun sıfırlandığı dönem benim ekonomiden sorumlu olduğum dönemdi. Şu an ülkede mutlak yoksulluk tekrar dirildi. Ülkede yoksulluk intiharları var. Bizim literatürümüzde daha önce böyle bir şey yoktu. Özellikle büyükşehirlerde yoksulluktan ve çaresizlikten kendi canına kıyan insanlar var. Bugün marketlerde ürün ambalajları küçüldü. Marketlerde karpuz dilimle satılıyor. Dün bir baktık ki karpuz 30 kuruşla tarlada. Bunun tek nedeni kötü yönetim ve bu kötü yönetimin beceriksizliğidir” dedi.

 

“Türkiye’de Seçim Olması Lazım”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a erken seçim çağrısı yapan Babacan, “Ülkede yoksulluk ve açlık sorununu çözme makamı hükümettir. Muhalefet iş başına geldiği zaman bu sorunları çözer. Biz hazırız. Buyursun kendisi de hemen seçim ilan etsin. Gece yarısı attığı imzalardan birisini de seçim için atarsa ülke hemen seçime gider ve biz kazanırsak bu sorunları çözeriz.  Sayın Cumhurbaşkanı şu konu da haklı; Biz tabiki bu sorunları çözeriz ama öncelikle kendisinin çekilmesi lazım. Türkiye’de seçim olması lazım” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.