Başkan Altay: “Atıl Arazileri Üretime Kazandırıyoruz, Geliri Sosyal Destekte Kullanıyoruz”

Başkan Altay: “Atıl Arazileri Üretime Kazandırıyoruz, Geliri Sosyal Destekte Kullanıyoruz”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya genelinde atıl durumda olan, boş bırakılan veya nadasa bırakılan arazilerde kuraklığa dayanıklı bitkilerin üretimi için çiftçiye büyük destek verdiklerini, ayrıca mülkiyeti belediyeye ait arazilerde de üretim yaptıklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan atıl durumdaki arazileri ekonomiye kazandırmaya devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın ülkemizin gıda güvenliği ve gıda arzı konusunda çok önemli bir şehir olduğunu belirterek, belediye olarak çiftçilerin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Başkan Altay, Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla hem mülkiyeti belediyeye ait arazilerde üretim yaptıklarını hem de Konya genelinde atıl durumda olan, boş bırakılan veya nadasa bırakılan arazilerde kuraklığa dayanıklı bitkilerin üretimi için çiftçiye büyük destek verdiklerini hatırlattı. Bu kapsamda Kulu ve Çomaklı’da belediyeye ait 1 milyon 500 bin metrekarelik alanda ekimler gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Altay, Kulu’da bulunan 800 bin metrekarelik araziye bu yıl ektikleri buğdayın hasadını yaptıklarını söyledi.

Başkan Altay, “Kıraç alanda yetiştirdiğimiz buğdayın ekiminden hasat anına kadarki tüm hazırlık aşamaları ziraat mühendislerimizin kontrolünde oldu. Ekim, ilaçlama, gübreleme gibi işlemleri bölgedeki çiftçilerimize yaptırarak onların da ekonomilerine katkı sağladık. Bu sene yağışların bereketli olması dolayısıyla rekoltemizin yüksek olacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Altay, hasadı yapılan buğdayların una dönüştürüldükten sonra elde edilecek gelirin sosyal destek çalışmalarında kullanılacağını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram ilçesinde Çomaklı Mahallesi’nde de mülkiyeti kendisine ait 700 bin metrekarelik başka bir atıl arazide de aspir üretimi yapıyor.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.